Pieczony jęczmień i dziki ryż
Pieczony jęczmień i dziki ryż to dodatek na 12 osób. Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 129 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sól czosnkową, wodę, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka z jęczmienia z dzikiego ryżu, Mieszanka zupy z dzikiego ryżu i jęczmienia oraz Pilaw z jęczmienia i dzikiego ryżu z nasionami granatu.
Instrukcje
W małym rondlu połącz dziki ryż z 1 szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 50-60 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
Na dużej patelni na średnim ogniu smaż i mieszaj jęczmień na maśle przez 2 minuty.
Dodaj grzyby; gotuj jeszcze 2 minuty lub do momentu, aż grzyby będą miękkie.
Przenieść do 2-1/2-qt. naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym. Dodać bulion, kasztany wodne, migdały, mieszankę zupy, sól czosnkową, proszek cebulowy, ugotowany ryż i pozostałą wodę.
Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 1 godzinę, mieszając dwukrotnie. Odkryć; piecz 5-10 minut dłużej lub do momentu, aż jęczmień będzie miękki.
Przed podaniem odstawić na 5 minut.