Kurczak Enchiladas Suizas może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. To danie główne ma 758 kalorii, 41g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 5,88 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, pomidory śliwkowe, skórki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Enchiladas Suizas, Przepis Na Enchiladas Suizas Z Kurczakiem, oraz Enchiladas Suizas dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Włożyć kurczaka do średniego garnka z 3 szklankami wody, bulionem, czosnkiem, liśćmi laurowymi i kolendrą; doprawić solą. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego i delikatnie dusić, obracając kurczaka w razie potrzeby, aż gotowane przez, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Przełożyć kurczaka na talerz do ostygnięcia. Odrzuć liście laurowe i kolendrę i zarezerwuj bulion i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
W międzyczasie rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
4
Umieść pomidory i chiles na wyłożonej folią blasze do pieczenia i pieczenia, obracając, aż zwęglone, o 12 protokół. Owinąć w folię, aby złapać jakiekolwiek soki, a następnie lekko ostudzić. Chiles obieramy i przekładamy do blendera z pomidorami i zebranymi sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Czosnek wyjąć z bulionu, dodać do blendera i puree, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i gotować, mieszając, aż złoty, o 3 protokół. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i wymieszać przecier pomidorowo-chile i 1/2 łyżeczki soli. Gotować, mieszając, aż sos będzie gęsty, o 15 protokół. Wymieszać 3 szklanki bulionu reserved i doprowadzić do duszenia. Częściowo przykryć i gotować około 20 protokół.
Wyrzucić skórę kurczaka i rozdrobnić mięso. Do miski wrzucić kurczaka z kremem i 1/2 łyżeczki soli. Namoczyć pokrojoną cebulę w misce z zimną wodą podczas przygotowywania enchiladas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby Umożliwić
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Spread 1 filiżanka sosu pomidorowo-chile w 9-by-13-calowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
12
Podgrzać 1/2 szklanki oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu. Tortillę smażyć, aż się nadmuchnie, około 15 sekund na stronę, obracając szczypcami. Szybko łyżka 2 łyżki kurczaka na tortilla, zwinąć go i umieścić szwem w dół w naczyniu do pieczenia. Smażyć i wypełnić pozostałe tortille, układając je obok siebie w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
13
Wlać 2 szklanki sosu pomidorowo-chile na enchiladas i top z queso fresco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso Fresco
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
14
Piec do rozgrzania, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
15
Odcedzić pokrojoną cebulę i rozrzucić na enchiladas. Podzielić między talerze i top z więcej kolendry, sos i crema, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 45 dolarów za butelkę.