Francuska Zupa Cebulowa

Francuska Zupa Cebulowa
Francuska zupa cebulowa może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis daje 8 porcji z 500 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Mieszanka cydru jabłkowego, połączenie cebuli, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 90 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 64%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Francuska zupa cebulowa zwieńczona pizzą z francuskiego chleba i sałatką z winegretem z Dijon, Crockpot francuska zupa cebulowa z serowymi francuskimi tostami, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowymi francuskimi tostami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Odetnij końce każdej cebuli, a następnie przekrój wzdłuż na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Usuń skórkę i drobno pokrój w kształty półksiężyca. Ustaw patelnię elektryczną na 300 stopni i dodaj masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj warstwę cebuli i posyp odrobiną soli. Powtarzaj nakładanie warstw cebuli i soli, aż wszystkie cebule znajdą się na patelni. Nie próbuj mieszać, dopóki cebula nie spoci się przez 15 do 20 minut. Następnie mieszaj od czasu do czasu, aż cebula będzie ciemna mahoń i zredukowana do około 2 filiżanek. Powinno to zająć od 45 minut do 1 godziny. Nie martw się o spalanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj tyle wina, aby przykryć cebulę i podgrzej, zmniejszając wino do konsystencji syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodaj consomme, rosół z kurczaka, cydr jabłkowy i bukiet garni. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu od 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
JabłecznikJabłecznik
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią
6
Umieść ruszt piekarnika w górnej 1/3 piekarnika i podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Pokrój chleb wiejski w rundy wystarczająco duże, aby zmieścić usta bezpiecznych w piekarniku garnków do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb WiejskiChleb Wiejski
1 Opakowanie (10 Uncji) Mrożonego Posiekanego Szpinaku Lub Liści Rzepy Lub 1 Puszka (14-1/2 Uncji) Szpinaku Lub Liści Rzepy, Odsączonych1 Opakowanie (10 Uncji) Mrożonego Posiekanego Szpinaku Lub Liści Rzepy Lub 1 Puszka (14-1/2 Uncji) Szpinaku Lub Liści Rzepy, Odsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Ułóż plastry na blasze do pieczenia i umieść pod brojlerem na 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
9
Dopraw mieszankę zupy solą, pieprzem i koniakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1 Opakowanie (10 Uncji) Mrożonego Posiekanego Szpinaku Lub Liści Rzepy Lub 1 Puszka (14-1/2 Uncji) Szpinaku Lub Liści Rzepy, Odsączonych1 Opakowanie (10 Uncji) Mrożonego Posiekanego Szpinaku Lub Liści Rzepy Lub 1 Puszka (14-1/2 Uncji) Szpinaku Lub Liści Rzepy, Odsączonych
10
Usuń bouquet garni i zupę kadzi do garnków, pozostawiając jeden cal do wargi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1 Opakowanie (10 Uncji) Mrożonego Posiekanego Szpinaku Lub Liści Rzepy Lub 1 Puszka (14-1/2 Uncji) Szpinaku Lub Liści Rzepy, Odsączonych1 Opakowanie (10 Uncji) Mrożonego Posiekanego Szpinaku Lub Liści Rzepy Lub 1 Puszka (14-1/2 Uncji) Szpinaku Lub Liści Rzepy, Odsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
11
Ułóż chleb okrągły, opiekaną stroną do dołu, na zupie i posyp startym serem. Smażyć, aż ser będzie musujący i Złoty, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
1 Opakowanie (10 Uncji) Mrożonego Posiekanego Szpinaku Lub Liści Rzepy Lub 1 Puszka (14-1/2 Uncji) Szpinaku Lub Liści Rzepy, Odsączonych1 Opakowanie (10 Uncji) Mrożonego Posiekanego Szpinaku Lub Liści Rzepy Lub 1 Puszka (14-1/2 Uncji) Szpinaku Lub Liści Rzepy, Odsączonych

Polecane wino: Pinot Grigio, Beaujolais

Francuską zupę cebulową można połączyć z Pinot Grigio i Beaujolais. Owocowy Beaujolais uzupełni bogate smaki tej zupy. Jeśli wolisz białe wino, spróbuj pinot grigio. Kręgosłup King Estate Pinot Gris z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
King Estate Backbone Pinot Gris
King Estate Backbone Pinot Gris
Ten Pinot Gris o ograniczonej produkcji został po raz pierwszy zauważony ze względu na lniany kolor. Bladozłoty wygląd ustępuje miejsca złożonemu bukietowi mokrego kamienia, fiołków, białej brzoskwini i grejpfrutów. Na podniebieniu delikatnemu odczucie w ustach towarzyszą świeże smaki gruszki i ananasa, wzmocnione składnikami wody różanej i skórki z limonki. Ta złożona równowaga owoców, mineralności i jasności prowadzi do gładkiego, średnio długiego wykończenia. Ciesz się teraz do 2031 roku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn