Przepis Gofrowy Falafel może zaspokoić twoje pragnienie w mniej więcej 50 minut. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,57 zł za porcję. To danie główne ma 470 kalorii, 15g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś gorący sos, kolendrę, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Bibimbap Gofrowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: Gofrownica (najlepiej do cienkich gofrów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gofrownica
2
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (aby utrzymać ciepło gotowanych gofrów).
Połączyć olej, kolendra, mąka, pietruszka, proszek do pieczenia, kminek, sól, kolendra, cayenne, białka, czosnek i ciecierzyca w robocie kuchennym i pulsować, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Płatki Warzywne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Lekko posmaruj górną i dolną część gofrownicy olejem. Napełnij gofrownicę około trzech czwartych drogi (niektóre gofrownice nadal powinny być widoczne). Delikatnie zamknij pokrywę i gotuj, aż falafel będzie złoty i jędrny w środku, 6 do 10 minut. Gotowane falafele trzymaj w piekarniku lub przykryte folią na talerzu, podczas gdy pozostałe falafele.