Ciasto funtowe cytrynowo-miętowe z truskawkami
Cytrynowo-miętowe ciasto funtowe z truskawkami może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na desery. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 1,6 dolara za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 31 g tłuszczu i łącznie 545 kalorii . Udaj się do sklepu i kup truskawki, cukier puder, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 30% , to danie jest raczej kiepskie. Wypróbuj Ricotta Orange Pound Cake With Amaretto Strawberries , Lemon & Sour Cream Pound Cake i Lemon Poppy Seed Pound Cake , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wsyp cukier i miętę do małego robota kuchennego; przykryj i miksuj do połączenia. Odstaw.
W dużej misce utrzyj masło z 1-3/4 szklanki cukru pudru na jasną i puszystą masę. Dodaj 4-1/2 łyżeczki mieszanki miętowej.
Dodawaj jajka jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodawaj mąkę na przemian z 1/4 szklanki śmietany. Dodaj sok z cytryny i skórkę.
Wlać do natłuszczonej i posypanej mąką keksówki o wymiarach 8 x 4 cale.
Piecz w temperaturze 160°C przez 60–70 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź przez 10 minut, a następnie wyjmij z formy i przełóż na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
W dużej misce ubij resztę śmietanki, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj 1/2 szklanki cukru pudru i 1 łyżkę mieszanki miętowej; ubijaj, aż powstanie sztywna piana. Wmieszaj krem cytrynowy; odstaw.
W osobnej misce połącz truskawki z pozostałą mieszanką miętową i cukrem pudrem. Pokrój ciasto; podawaj z mieszanką truskawkową i kremem cytrynowym.