Ciasto funtowe cytrynowo-miętowe z truskawkami

Ciasto funtowe cytrynowo-miętowe z truskawkami
Cytrynowo-miętowe ciasto funtowe z truskawkami może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na desery. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 1,6 dolara za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 31 g tłuszczu i łącznie 545 kalorii . Udaj się do sklepu i kup truskawki, cukier puder, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 30% , to danie jest raczej kiepskie. Wypróbuj Ricotta Orange Pound Cake With Amaretto Strawberries , Lemon & Sour Cream Pound Cake i Lemon Poppy Seed Pound Cake , aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Wsyp cukier i miętę do małego robota kuchennego; przykryj i miksuj do połączenia. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
W dużej misce utrzyj masło z 1-3/4 szklanki cukru pudru na jasną i puszystą masę. Dodaj 4-1/2 łyżeczki mieszanki miętowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
Batoniki Heath (każdy), PokruszoneBatoniki Heath (każdy), Pokruszone
2 Szklanki (po 3-1/2 Uncji Każda) Budyniu Cytrynowego W Rozmiarze Przekąski2 Szklanki (po 3-1/2 Uncji Każda) Budyniu Cytrynowego W Rozmiarze Przekąski
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodawaj jajka jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
4
Dodawaj mąkę na przemian z 1/4 szklanki śmietany. Dodaj sok z cytryny i skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Szklanki (po 3-1/2 Uncji Każda) Budyniu Cytrynowego W Rozmiarze Przekąski2 Szklanki (po 3-1/2 Uncji Każda) Budyniu Cytrynowego W Rozmiarze Przekąski
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
5
Wlać do natłuszczonej i posypanej mąką keksówki o wymiarach 8 x 4 cale.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
6
Piecz w temperaturze 160°C przez 60–70 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź przez 10 minut, a następnie wyjmij z formy i przełóż na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
W dużej misce ubij resztę śmietanki, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (po 3-1/2 Uncji Każda) Budyniu Cytrynowego W Rozmiarze Przekąski2 Szklanki (po 3-1/2 Uncji Każda) Budyniu Cytrynowego W Rozmiarze Przekąski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodaj 1/2 szklanki cukru pudru i 1 łyżkę mieszanki miętowej; ubijaj, aż powstanie sztywna piana. Wmieszaj krem cytrynowy; odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
9
W osobnej misce połącz truskawki z pozostałą mieszanką miętową i cukrem pudrem. Pokrój ciasto; podawaj z mieszanką truskawkową i kremem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
2 Szklanki (po 3-1/2 Uncji Każda) Budyniu Cytrynowego W Rozmiarze Przekąski2 Szklanki (po 3-1/2 Uncji Każda) Budyniu Cytrynowego W Rozmiarze Przekąski
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn