Burgery w stylu hawajskim

Burgery w stylu hawajskim
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić burgery w stylu hawajskim w domu. To danie główne ma 487 kalorii, 36 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 2,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bułek cebulowych, mielonej wołowiny, sera szwajcarskiego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 57%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także hawajskie burgery, hawajskie burgery i hawajskie burgery z kurczakiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury. Oderwij arkusz folii nieprzywierającej Reynolds Wrap® na tyle długo, aby pokryć cały ruszt grilla. Za pomocą widelca do grillowania wykonaj otwory drenażowe w folii nieprzywierającej; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (20 Uncji) Puszka Krążków Ananasowych DOLE®, Odsączona1 (20 Uncji) Puszka Krążków Ananasowych DOLE®, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DOLE® Krążki Ananasowe, OdsączoneDOLE® Krążki Ananasowe, Odsączone
Bez FoliiBez Folii
2
Połącz oryginalny sos grillowy Kraft i sos teriyaki; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Piersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaPiersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
3
Połącz mieloną wołowinę, czerwoną cebulę, sól czosnkową, pieprz i 1/2 szklanki mieszanki sosu barbecue w dużej misce, aż dobrze się wymieszają. Uformuj mieszankę wołową w 8 burgerów o średnicy 4 cali i grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Połóż arkusz folii z otworami na ruszcie grillowym stroną nieprzywierającą (matową) skierowaną do góry. Natychmiast połóż burgery i krążki ananasowe DOLE na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Grilluj burgery i ananasa bez przykrycia 5 minut; zakręt.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Posmaruj burgery pozostałym sosem barbecue; grilluj 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Wyjmij krążki ananasa z folii. Obróć burgery; posmaruj sosem barbecue. Grilluj 3 minuty dłużej lub do momentu, aż burgery będą gotowe. Lekko opiekaj bułki hamburgerowe na grillu. Przed zdjęciem z grilla posyp burgery 1 plasterkiem sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Bułka HamburgerowaBułka Hamburgerowa
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Ułóż burgery na bułkach; na wierzchu grillowane krążki ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
9
Podawać na bułkach cebulowych z dodatkowym sosem barbecue i sałatą według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Rolada CebulowaRolada Cebulowa
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę

Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel

Burger bardzo dobrze komponuje się z Merlotem, Malbecem i Zinfandelem. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Cuvee ślubne Iron Horse z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn