Żółwie pająki z kawą i pistacjowo-czekoladowymi jajkami pająka
Żółwie pająki z kawą i pistacjowo-czekoladowymi jajkami pająka mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 932 kalorie. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, brązowy cukier, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowy Pająk z musem karmelowo-kawowym, Śnieżne jajka z kremem pistacjowym i czekoladową mżawką, oraz Spooky Spider Deviled Eggs dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: 24 małe czekoladowe formy kopułkowe
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
2
Dla żółwi pająków: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
W małym rondelku wymieszać cukier, brązowy cukier, sól, śmietanę, lekki syrop kukurydziany i masło i stale mieszać na małym ogniu, aż cukry się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Syrop Kukurydziany
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodaj sodę oczyszczoną i zwiększ ciepło do średnio-wysokiej, stale mieszając. Gotować karmel do 244 stopni F. natychmiast zanurzyć dno gorącej patelni w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie karmelu.
Dodaj wanilię i rum. Miarka karmel na tosty pekan tak, że karmel jest plotchy całego orzechów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Miód Cytrusowy
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Miód Cytrusowy
8
Ostudzić do temperatury pokojowej. W przypadku ganaszu kawowego: w małym rondlu na średnim ogniu karmelizuj cukier do ciemnego bursztynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Podgrzej krem, fleur de Sel i zmielone espresso w kuchence mikrofalowej, aż będzie gorące w dotyku, 1 do 2 minut. Do ugotowanego cukru ostrożnie dodać śmietankę espresso i doprowadzić do wrzenia. Bądź bardzo ostrożny w tym punkcie, ponieważ cukier będzie bąbelki się, gdy tylko krem wchodzi w kontakt z cukrem. Po prostu wlewaj krem powoli i mieszaj przez cały czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Espresso
Fleur De Sel
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
10
Umieść czekoladę, miód, masło i likier kawowy w dużej misce. Przecedzić karmel na czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Kawowy
Posypka W Kształcie Serca
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Odstawić na 30 sekund, a następnie ubijać, aby połączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
Pozostaw w temperaturze pokojowej, aż krawędzie zaczną krystalizować. W przypadku ganaszu pistacjowego: w małym rondlu zagotuj śmietanę i lekki syrop kukurydziany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Syrop Kukurydziany
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Umieść masło, białą czekoladę i związek pistacjowy w małej misce.
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
15
Odstawić na 10 sekund, a następnie ubijać, aby połączyć. Złożyć posiekane pistacje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
16
Pozostaw w temperaturze pokojowej, aż krawędzie zaczną krystalizować. Rura do drugiej połowy kopuły czekoladowej muszli. W przypadku czekoladowych kopuł: roztopić czekoladę i wlać do formy, odstawić na 30 sekund i wylać z powrotem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
17
Niech się całkowicie wykrystalizuje. Powtórz ze wszystkimi formami. Rur ganache kawy do formy czekolady. Przyklej 2 połówki razem z roztopioną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
18
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.