Żółty ryż z rodzynkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj żółtego ryżu z rodzynkami. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka migdałów, ryżu, laski cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Curry dorsz z Geel Rys (żółty ryż z rodzynkami), Herbed Ryż Z Rodzynkami, oraz Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz wodę z ryżem, kardamonem, laską cynamonu, skórką mandarynkową, solą i kurkumą. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na bardzo małym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki, 15 do 17 minut.
Tymczasem w dużym rondlu roztopić masło na umiarkowanym ogniu.
Dodać migdały i gotować, mieszając, aż złoty, o 2 protokół. Wymieszać rodzynki i cukier i zdjąć z ognia.
Dodać ryż do mieszaniny i delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Przełożyć do miski i podawać.