Żytni Chleb Piwny
Żytni chleb piwny wymaga ok. 15 godzin i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 165 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Dzień Ojca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Salt Grass Steakhouse Shiner Bock Beer Bread-możesz zrobić chleb piwny w domu z naszym take alike.
Instrukcje
Mąkę żytnią, piwo i drożdże połączyć w dużej misce. Przykryj miskę folią. Wyruszamy na noc. Nie przechowywać w lodówce.
Następnego dnia dodać cukier, sól, skracanie i jajko; ubić mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby wymieszać z kminkiem.
Dodać wystarczającą ilość białej mąki chlebowej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Zagnieść na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aż będzie gładka, około 10 minut.
Umieść w wysmarowanej misce i obróć, aby naoliwić powierzchnię ciasta.
Odstawić w ciepłe miejsce około 1 godziny lub do podwojenia.
Rozwałkować ciasto i podzielić na pół. Uformować w okrągłe lub podłużne bochenki i ułożyć na wysmarowanych tłuszczem blachach posypanych mączką kukurydzianą.
Piec w temperaturze 400 stopni F (205 stopni C) przez 30 minut. Fajne na stojakach.