Żydowska Lazania Z Bakłażanem

Żydowska Lazania Z Bakłażanem
Żydowska lasagne bakłażan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 509 kalorii. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 194 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka papryki, bakłażana, grzybów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać posiłek Maca można śledzić to danie główne z Maca Apple Tea Cakes jako deser. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Spróbuj Żydowska Lazania Z Bakłażanem, Michael Natkin ' s for Sabich (iracko-Żydowska kanapka z bakłażanem), oraz Lasagne Z Bakłażanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać solą plasterki bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
2
Umieść w durszlaku lub dużej misce na 30 minut i pozwól bakłażanowi uwolnić dodatkową ciecz.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Opłucz plastry bakłażana zimną wodą i lekko naciśnij do sucha ręcznikami papierowymi lub czystym ręcznikiem do naczyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
5
Jajko i wodę ubić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Odmierz macę do oddzielnej płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Plastry bakłażana Dip do mieszaniny jaj, a następnie naciśnij obie strony do posiłku Maca. Odstawić panierowany bakłażan; nie układać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
BakłażanBakłażan
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
JajkoJajko
8
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, czerwoną paprykę i grzyby w gorącym oleju, aż lekko rumiane, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
GrzybyGrzyby
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyjąć i odstawić na bok.
10
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Umieść warstwę plastrów bakłażana na patelni i gotować, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Flip i gotować drugą stronę, aż rumiane, o 3 protokół, dodając więcej oliwy z oliwek w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu bazyliowo-pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia 9x13.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Na sosie do makaronu ułożyć warstwę ugotowanego bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
BakłażanBakłażan
14
Przykryj warstwę bakłażana połową mieszaniny grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
GrzybyGrzyby
15
Warstw Pozostałe plastry bakłażana na wierzchu mieszaniny grzybów, a następnie pozostałą połowę mieszaniny grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
GrzybyGrzyby
16
Wlać sos do makaronu na wszystkie warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
17
Górna zapiekanka z pokrojonym serem mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
18
Przykryj naczynie folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
19
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż sos będzie bulgotał, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
20
Wyjąć z piekarnika i wyjąć folię aluminiową. Powrót do piekarnika, aż ser mozzarella jest lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
21
Ostudzić przez 15 minut, aby umożliwić lasagne skonfigurować.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia23
Magazyn