Żurawinowy SOS Kumkwatowy
Żurawinowy SOS kumkwat może być tylko sos, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 10 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 92 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, kumkwatów, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Spróbuj Kalendarz dziewczyny Curvaceous Żurawina i kumkwat sos z Port, Kumkwat i Kompot żurawinowy, oraz Gingered Cranberry and Kumquat Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kłucie kumkwatów 2 lub 3 razy ostrym widelcem. Kumkwaty obficie przykryć zimną wodą w ciężkim średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Odcedzić i spłukać zimną wodą, a następnie powtórzyć jeszcze 2 razy (aby usunąć gorycz).
Przynieś kumkwat, cukier i wodę (3/4 szklanki) do wrzenia w opłukanym rondlu (płyn nie pokryje kumkwat) na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 15 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić kumkwaty w syropie, około 20 minut.
Kumkwaty przenieść łyżką szczelinową do miski, rezerwując syrop w rondlu.
Dodać żurawinę i 1/4 łyżeczki soli do syropu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż jagody pękną, 8 do 12 minut.
Podczas gdy żurawina gotuje, ćwierć kumkwatu wzdłuż, odrzucając wszelkie nasiona.
Kumkwat wymieszać z mieszanką żurawinową i przenieść do miski. Ostudzić całkowicie, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut.
Sos można przygotować 1 tydzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.