Żurawinowo-Pomarańczowy Wiatraczek
Żurawinowo-pomarańczowe Wiatraczki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 80 i kosztuje 9 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 60 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, brązowy cukier, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Żurawinowo-Pomarańczowy Wiatraczek, Żurawinowo-Pomarańczowy Wiatraczek, oraz Pinwheels Żurawina Pomarańczowa.
Instrukcje
W dużej misce, masło śmietankowe i cukier do lekkiego i puszystego.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Ubić skórką pomarańczową.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć; stopniowo dodawać do śmietany i dobrze wymieszać.
Podziel ciasto na pół. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę lub aż łatwy w obsłudze.
Tymczasem w robocie kuchennym połącz żurawinę, pekan i brązowy cukier. Przykryć i przetworzyć, aż drobno posiekane; odstawić.
Rozwałkuj jedną porcję ciasta między dwoma arkuszami woskowanego papieru do 10 cali. kwadrat.
Wyjąć górną warstwę; rozprowadzić ciasto z połową mieszanki żurawinowej do 1/2 cala. krawędzi.
Zwinąć mocno jelly roll stylu. Owiń w folię. Powtórz z pozostałym ciastem i mieszanką żurawinową. Przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub przez noc.
Rozwiń rolki i pokrój na 1/4 cala. plastry.
Miejsce 2 w. osobno na nieczystych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 8-10 minut lub do momentu, gdy brzegi będą lekko rumiane.
Usuń do stojaków Z Drutu. Przechowywać w szczelnym pojemniku.