Żurawina, pestki dyni i karmelowe płatki
Żurawina, pestki dyni i karmelowe flapjacks mogą być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 16. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako niedrogie śniadanie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 295 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka suszonych żurawin, dyni, ciemnej czekolady chipsy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Żurawina Pestki Dyni Solona Kora Karmelowa, Pestka Dyni Żurawina Biscotti, oraz Czekoladowe Karmelowe Flapjacks.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 160C/140C / gas 3 i wyłożyć 22cm kwadratową blachę z pergaminem do pieczenia. Masło, Karmel i cukier rozpuścić w dużym rondlu, a następnie dodać owies i mąkę. Dobrze wymieszaj, upewniając się, że każdy owies jest pokryty mieszanką maślaną, a następnie włóż do puszki z ciastem i mocno dociśnij tylną łyżką, aby wyrównać powierzchnię.
Piec 40 min.Resztę karmelu i masła przełóż do małego rondla i bąbelkuj przez 5 minut, ciągle mieszając, aż mieszanina zmieni kolor na ciemnobrązowy i trochę zgęstnieje. Gdy flapjacks zakończą gotowanie, wyjmij je z piekarnika i zalej gorącym karmelem. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut, a następnie rozsypać z nasionami, żurawiną i kawałkami czekolady. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia w puszce przed cięciem na kwadraty.