Żurawina Marynowana
Marynowana żurawina to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 37 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę do marynowania, żurawinę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Żurawina Marynowana, Star Anyż Imbir Marynowane Buraki {+Kimchi Marynowane Buraki}, oraz Łaskotane różowe marynowane jajka lub ładne w różowych marynowanych jajkach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier, wodę, ocet i przyprawę do marynowania w niereaktywnym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować, aż zmniejszy się o połowę. Przecedzić mieszaninę octu przez sito na innym średnim niereaktywnym rondlu; wyrzucić ciała stałe.
Dodaj świeżą żurawinę do przecedzonej mieszaniny i umieść patelnię na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, i gotować tylko do żurawiny zaczynają pop (około 5 minut), mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; ostudzić. Chłód co najmniej 24 godziny.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Piwnice stepowe suche Riesling z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Piwnice Stepowe Suche Riesling]()
Piwnice Stepowe Suche Riesling
Aromaty zielonego jabłka, limonki, gruszki i kremu waniliowego prowadzą do delikatnego odczucia w ustach z nutami mineralnymi, jabłkiem, skórką cytrynową i rześką kwasowością.