Żurawina, jabłko i świeży Chutney imbirowy
Żurawinowy, jabłkowy i świeży Chutney imbirowy wymaga około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 65 centów za porcję. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka jabłka granny smith, rodzynki, korzeń imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Chutney Żurawinowy, Jabłkowy I Imbirowy, Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, oraz Świeże figi i imbir Chutney z Auberge.
Instrukcje
Żurawinę, rodzynki, cukier biały, cukier brązowy, cynamon, imbir, goździki i wodę połączyć w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie dusić na małym ogniu, aż jagody zaczną pękać, około 5 minut.
Dodaj cebulę, jabłko i seler; nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zacznie gęstnieć, 5 do 10 więcej minut.
Przenieść do pojemnika i lekko ostudzić. Przechowywać w lodówce na noc, aby umożliwić smakom kwitnąć.