Żurawina i pomarańcza Pawłów
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. Jeśli 1,24 zł za porcję spada w budżecie, Żurawina i pomarańcza może być wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 12. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką wodę, żurawinę, białka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pavlovas Z Sosem Żurawinowo-Pomarańczowym Rozmarynowym, Czerwono-Pomarańczowe Pawły, oraz Pomarańczowo-Kremowe Pawłówki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż stojaki w dolnej i środkowej części piekarnika. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, na średniej prędkości ubijać białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól, aż uformują się miękkie szczyty. Zwiększyć prędkość do średnio-wysokiej i ubić cukier, 2 łyżki na raz, aż beza będzie sztywna i błyszcząca, około 6 minut.
Za pomocą dużej łyżki, dollop 6 kopce bezy na każdej blasze do pieczenia; rozłóż kopce na 5-calowe kwadraty i zrobić wrażenie w środku każdego.
Piec bezy przez 1 godzinę i 45 minut, aż z zewnątrz są twarde, ale wnętrza są jeszcze lekko miękkie; przesuń Patelnie od góry do dołu iz przodu do tyłu w połowie pieczenia.
Przełożyć blachy do pieczenia na stojaki i niech bezy ostygnie całkowicie.
W dużym rondlu połącz granulowany cukier i wodę. Zeskrobać nasiona wanilii na małym talerzu i dodać strąk do rondla. Za pomocą obieraczki do warzyw usuń 2 długie paski skórki z jednej z pomarańczy i dodaj je do patelni. Połowę pomarańczy i wycisnąć sok do rondla. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać żurawinę i gotować na małym ogniu, aż jagody zmiękną, ale nadal nienaruszone, o 8 protokół.
Niech ostygnie całkowicie. Wyrzucić fasolę wanilii i skórkę pomarańczy i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Drobno zetrzeć skórkę pozostałej pomarańczy i przenieść ją do robota kuchennego. Używając ostrego noża, obierz pomarańczę, usuwając cały gorzki biały rdzeń. Pracując nad robotem kuchennym, przeciąć między membranami, aby uwolnić pomarańczowe sekcje do robota kuchennego. Puls do posiekania.
W czystej misce, za pomocą czystych ubijać śmietanę, cukier cukierniczy i nasiona wanilii, aż będą jędrne.
Dodać posiekaną pomarańczę i jej sok i ubić tylko do połączenia.
Ułóż bezy na talerzach i dodaj do nich pomarańczową bitą śmietanę. Za pomocą łyżki szczelinowej, wierzch z żurawiną.
Skropić niektórymi sokami, udekorować miętą i podawać od razu.