Żelatynowa Formowana Butelka Szampana

Żelatynowa Formowana Butelka Szampana
Żelatynowa formowana butelka szampana to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 1 porcją. Ten napój ma 17583 kalorii, 743g białka, oraz 402g tłuszczu na porcję. Na 83,03 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Sylwester. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sproszkowanego barwnika spożywczego, plastiku czekoladowego, likieru o smaku owocowym i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Formowana Żelatyna Brzoskwiniowa, Żelatyna Malinowa Formowana, oraz Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: zobacz link źródłowy dla informacji: zestaw Silkscreen aluminium flashing Champagne bottle
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
1
Połączyć żelatynę i wodę w misce i niech kwitną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać cukier i umieścić miskę na podwójnym kotle. Roztopić, aż żelatyna i cukier rozpuszczą się, a mieszanina będzie gładka i przejrzysta. W razie potrzeby przejrzyj górną część i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Aby pojemnik, w którym stworzysz formę do butelek żelatynowych, będziesz potrzebował kawałka aluminium, który jest co najmniej 3 cale dłuższy niż wysokość butelki i wystarczająco szeroki, aby owinąć butelkę 1 1/2 razy. Zakrzywiaj miganie, tworząc pojemnik, w którym butelka może leżeć z co najmniej 1 cala przestrzeni ze wszystkich stron. Uszczelnij całkowicie otwarte boki taśmą klejącą i przyklej drewnianą łyżkę lub szpatułkę wzdłuż górnej części migania z każdej strony, aby dodać dodatkowej sztywności do formy. Produkt końcowy powinien wyglądać jak szablon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Wlać 1-calową warstwę gorącej cieczy żelatynowej na dno formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
5
Umieścić w lodówce i pozostawić do Ustawienia. Gdy żelatyna jest bardzo twarda, wyjąć z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
6
Podgrzać pozostałą żelatynę, aby była płynną konsystencją, jeśli zaczęła się zestalać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
7
Umieść butelkę szampana na twardej żelatynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
8
Wlać pozostałą żelatynową ciecz na butelkę, pokrywając górną część o około 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
9
Niech to siedzieć, aż żelatyna zacznie żel. Przenieś go do lodówki i pozostaw do Ustawienia, aż żelatyna będzie bardzo twarda. Gdy jest twardy, wyjmij go z lodówki Wytnij taśmę klejącą na końcach i oderwij migające aluminium, abyś pozostał tylko z butelką całkowicie zamkniętą w żelatynie. Używając ostrego noża do parkowania, pokrój formę długą drogę na dwie identyczne połówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Wyjmij butelkę szampana.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
11
W przypadku butelki z czekoladą: połowę formy napełnij czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
12
Umieść stojak z drutu, aby znajdował się na górze (Nie wewnątrz) głębokiej patelni do pieczenia. Przewróć wypełnioną formę na stojak z drutu. Nadmiar czekolady spłynie z formy. Pozostawić czekoladę lekko ustawić. Jest to ważne, ponieważ gdy czekolada zacznie twardnieć, około 5 minut, zeskrobać krawędź za pomocą noża do parowania. Gdy czekolada ustawia, kurczy się lub chowa się z boków formy. Czysta krawędź uchroni ją przed przywieraniem i pękaniem, gdy się kurczy. Możesz umieścić formę w lodówce na kilka minut, aby pomóc czekoladzie stwardnieć. Powtórz z drugą połową formy. Odkręć obie połówki butelek czekolady, Odciągając żelatynę od czekolady. Jeśli nie zamierzasz napełnić butelki cukierkami lub truflami, użyj hartowanej czekolady, aby skleić dwie połówki, aby utworzyć butelkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
13
W przypadku dekorowanej Etykiety: możesz pomalować Etykietę odręcznie lub użyć zestawu do sitodruku. Tak czy inaczej, zacznij od użycia wałka do ciasta, aby zwijać plastik czekoladowy o grubości około 1/8 cala. Jeśli zamierzasz malować odręcznie, użyj noża do parkowania, aby wyciąć kwadrat wielkości etykiety, którą chcesz wykonać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
14
Zmieszaj swoje farby, łącząc masło kakaowe i sproszkowany barwnik spożywczy w stosunku 6 do 1, odpowiednio.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
15
Dodać masło kakaowe powoli, aż do osiągnięcia średniej grubości. Najlepszym sposobem przechowywania i podgrzewania farb podczas ich używania jest maszyna do jogurtu. Użyj pędzla do malowania etykiety.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
16
Jeśli używasz zestawu sitodruku, zacznij od stopienia niesłodzonej czekolady nad podwójnym kotłem. Przytrzymaj sitodruk nad rozwałkowanym plastikiem czekoladowym. Używając plastikowego skrobaka z prostą krawędzią, nałóż około łyżeczki roztopionej czekolady na sitodruk i delikatnie pociągnij go przez projekt. Ostrożnie zdejmij sitodruk. Wyschnie prawie natychmiast. Za pomocą noża do parkowania Wytnij Etykietę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub ½ Szklanki) Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę(lub ½ Szklanki) Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1
Połącz złoty pył z likierem w stosunku 6 do 1. Użyj złotej farby, aby pokryć górną część butelki, aby reprezentować złotą folię Zwykle znajdującą się na butelkach szampana.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1
Czekolada jest hartowana tak, że po stopieniu zachowuje swój połysk i ponownie twardnieje, nie stając się kredowym i białym (dzieje się tak, gdy cząsteczki tłuszczu oddzielają się i tworzą się na czekoladzie). Istnieje wiele sposobów hartowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
2
Jednym z najprostszych sposobów na hartowanie czekolady jest posiekanie jej na małe kawałki, a następnie umieszczenie jej w kuchence mikrofalowej na 30 sekund przy dużej mocy, aż większość czekolady się rozpuści. Należy bardzo uważać, aby go nie przegrzać. (Temperatura ciemnej czekolady powinna wynosić od 88 do 90 stopni F, nieco cieplej niż dolna warga. Zachowa swój kształt nawet wtedy, gdy w większości się stopi. Białe i mleczne czekoladki topią się w temperaturze około 2 stopni F mniej ze względu na ilość laktozy, którą zawierają.) Wszelkie pozostałe grudki stopią się w pozostałym ogniu czekolady. Użyj blendera zanurzeniowego lub trzepaczki, aby rozbić grudki. Zwykle czekolada zaczyna się ustawiać lub krystalizować wzdłuż boku miski. Jak to ustawia, wymieszać te kryształy do stopionej czekolady, aby go hartować. Szklana miska dobrze zatrzymuje ciepło i utrzymuje dłużej hartowaną czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
LaktozaLaktoza
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Innym sposobem hartowania czekolady jest siew. W tej metodzie dodaj małe kawałki niezamarzanej czekolady do stopionej czekolady. Ilość rozpuszczonej czekolady, która ma być dodana, zależy od temperatury stopionej czekolady, ale zwykle wynosi 1/4 całkowitej ilości. Najłatwiej jest użyć do tego blendera zanurzeniowego lub trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Klasyczny sposób temperowania czekolady nazywa się tablieringiem. Dwie trzecie stopionej czekolady wlewa się na marmur lub inną zimną powierzchnię roboczą. Czekoladę rozprowadza się i pracuje szpatułką, aż jej temperatura wyniesie około 81 stopni F. na tym etapie jest gruba i zaczyna się ustawiać. Ta hartowana czekolada jest następnie dodawana do pozostałej nie hartowanej czekolady i dokładnie mieszana, aż masa osiągnie całkowicie jednolitą temperaturę. Jeśli temperatura jest nadal zbyt wysoka, część czekolady jest dalej obrabiana na zimnej powierzchni, aż do osiągnięcia właściwej temperatury. To dużo pracy, wymaga dużo miejsca i robi wielki bałagan.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
Prostą metodą sprawdzania temperowania jest nałożenie niewielkiej ilości czekolady na kartkę papieru lub na punkt noża. Jeśli czekolada została prawidłowo hartowana, utwardzi się równomiernie i pokaże dobry połysk w ciągu kilku minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia50
Magazyn