Żeberka z solą i pieprzem z Romesco

Żeberka z solą i pieprzem z Romesco to bezmleczne danie główne. Na $9.55 za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 108g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1262 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka octu sherry, limonki, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żeberka Sweet Temptation: Tamaryndowca-Szkliwione Żeberka Zapasowe, Żeberka Zapasowe, oraz Żeberka zapasowe taty.
Instrukcje
Dla żeber: Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F i najpierw zacznij żebra.
Wymieszać sól, pieprz i paprykę.
Usuń cienką membranę z kostnej strony żeber i odrzuć. Lekko posypać przyprawę po obu stronach żeber, a następnie umieścić stojaki, żeberka w dół na blasze do pieczenia.
Umieścić w piekarniku i piec, aż żeberka mają ładną skórkę (znany również jako "kora") na zewnątrz i mięso będzie odciąganie od kości, 3 1/2 do 4 godzin.
W międzyczasie przygotuj sos romesco: Ustaw duży rondel na średnim ogniu i zalej dużą ilością oliwy z oliwek.
Dodać kostki chleba i tosty, aż złoty, 6 do 7 protokół. Doprawić solą i wrzucić kostki chleba, jak gotować tak, że brązową równomiernie na całym. Po zakończeniu wyjąć z patelni i odstawić.
Dodać plastry migdałów do suchej patelni i tosty, aż złoty, 3 do 4 protokół.
Zdjąć z patelni i odstawić. Płaszcz patelni z większą ilością oliwy z oliwek i dodać czosnek i saute aż pachnące, 1 minuta.
Dodać odsączoną czerwoną paprykę i saute 2 do 3 protokół. Następnie dodaj pomidory. Doprawić solą i pieprzem cayenne. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż płyn nieznacznie się zmniejszy, 8 do 10 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Do robota kuchennego dodaj migdały oraz mieszankę pomidorów i papryki. Pulse aż dobrze posiekane, a następnie dodać kostki chleba i kontynuować proces.
Dodać ocet sherry i, gdy procesor pracuje, skropić 1/2 szklanki oliwy z oliwek. Mieszamy, aż sos się zemulguje. Posmakuj sosu i w razie potrzeby doprawij jeszcze raz solą.
Wyjąć żeberka z piekarnika, a gdy jeszcze gorące, wycisnąć trochę świeżego soku z limonki na całym stojaku. Żeberka wchłoną sok z limonki, co doskonale uzupełni bogate, tłuste żeberka zapasowe.
Żeberka pokroić w co drugą kostkę i podawać z sosem romesco na boku.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Fableist Tempranillo. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Fableist Tempranillo]()
Fableist Tempranillo
Wypełnione jagodami, czarną porzeczką i gorzką czekoladą. Wino ma aksamitne uczucie w ustach z utrzymującym się wykończeniem, które jest ciepłe i satysfakcjonujące.