Żeberka wołowe z glazurą Sorgo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj żeberek wołowych z glazurą Sorgo. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 1192 kalorii, 113g białka, oraz 68 g tłuszczu. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, żeberka wołowe, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żeberka szkliwione sorgo-musztarda, Żeberka wołowe peklowane z brązowym cukrem i musztardową glazurą, oraz Pieczona dynia z Grzaną glazurą Sorgo.
Instrukcje
Usuń cienką membranę z tyłu żeber, krojąc w nią i ściągając ją.
Wymieszać cukier i 6 kolejnych składników. Masę cukrową wmasować w mięso żeberka, pokrywając je ze wszystkich stron. Owiń żebra szczelnie folią i umieść w plastikowych torebkach z zamkiem błyskawicznym; zamknij i schłodź 12 godzin.
Sorgo i kolejne 2 składniki zagotować w 3-qt. rondel na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu; zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 6 do 7 minut lub aż mieszanina jest zmniejszona o połowę. Całkowicie schłodzić (około 30 minut).
Umieść lekko nasmarowane stojaki z drutu w 2 aluminiowych 15 - x 10-calowych patelniach z galaretką.
Zdejmij folię z żeber i umieść żebra na stojakach z drutu. Pokrywa z folią aluminiową do uszczelnienia.
Wyjąć folię i piec 3 więcej godzin lub aż mięso zacznie odrywać się od kości, fastrygowanie mieszaniną sorgo co 30 minut. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 400, i piec 10 więcej minut lub aż żeberka są rumiane.