Żeberka wołowe krótkie

Żeberka wołowe krótkie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj żeberek wołowych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1725 kalorii, 57g białka, oraz 117 g tłuszczu każdy. Na $6.98 za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka łagodnego sera cheddar, bulion wołowy, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Żeberka Wołowe, Żeberka Wołowe, oraz BBQ wołowina krótkie żeberka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. w dużej żaroodpornej patelni lub patelni do pieczenia rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Krótkie żeberka posypać ze wszystkich stron solą, pieprzem, solą czosnkową i przyprawioną solą. Wkleić przyprawy do mięsa. Zagrzebać żeberka w mące i odkleić nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Umieść krótkie żeberka na patelni i zapiekać, aż rumiane z obu stron, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj czosnek, marchew, seler i cebula i saute przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Wymieszać w bulionie z kurczaka, bulionie cielęcym, wodzie, pomidorach i sosie Worcestershire. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i wstawić do piekarnika. Pieczemy przez 2 godziny. Następnie dodaj ziemniaki, przykryj i piecz przez dodatkowe 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Pamiętaj, aby od czasu do czasu sprawdzać płyn na patelni, aby upewnić się, że jest wystarczająco dużo, aby mięso było wilgotne i gotowane na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
W razie potrzeby dodaj więcej zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Podawać na trzech polentę serową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
10
W dużym rondlu połączyć wodę, polentę i 1/2 łyżeczki soli. Mieszaj na dużym ogniu, aż mieszanina się zagotuje; zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Polenta dusić na wolnym ogniu przez 25 do 30 minut lub do gładkiej, ubijając od czasu do czasu, aby zapewnić gładką konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
12
Dodać sól i pieprz do smaku. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion cielęcy lub bulion wołowybulion cielęcy lub bulion wołowy1warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)4trochę posiekanej cukiniiPieprz czarnyPieprz czarny907papryka habanerożeberka wołowe bez kościżeberka wołowe bez kości411papryka habaneropomidory śliwkowe obranepomidory śliwkowe obrane2smallsmarchew, obrane i pokrojone w kostkę małemarchew, obrane i pokrojone w kostkę małe2zdanieseler, pokrojony w kostkę małyseler, pokrojony w kostkę mały4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna6goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity1warzywo (np. szpinak)4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony ser Gruyererozdrobniony ser Gruyere591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwełagodny ser Cheddarłagodny ser Cheddar591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony parmezanrozdrobniony parmezan2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno zmielona polentadrobno zmielona polenta61 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejczerwone ziemniaki, pokrojone w kostkę Małe, ze skórką naczerwone ziemniaki, pokrojone w kostkę Małe, ze skórką na2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 funtów krótkich żeberek z kością5 funtów krótkich żeberek z kością1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala4trochę posiekanej cukiniiSólSól1warzywo (np. szpinak)1-1/4 łyżeczki posiekanego szczypiorku, podzielonego1-1/4 łyżeczki posiekanego szczypiorku, podzielonego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolonemasło niesolone1małeVidalia cebula, pokrojona w kostkę małaVidalia cebula, pokrojona w kostkę mała4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego1Średnia żółta cebula, posiekana1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2Spód: okruszki z herbatników grahamSos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn