Żeberka Wołowe Carbonnade

Żeberka Wołowe Carbonnade
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać wołowiny krótkie żeberka Carbonnade spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 731 kalorii, 25g białka, oraz 65 g tłuszczu. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Jeśli masz liście tymianku, pieprz, piwo bezalkoholowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żeberka Wołowe, Żeberka Wołowe, oraz BBQ wołowina krótkie żeberka.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W 12-calowej patelni, podgrzać 1 łyżkę oleju na dużym ogniu. Żeberka gotować na oleju około 10 minut, często obracając, aż zbrązowieją ze wszystkich stron. Wyrzucić kroplówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieść żeberka na dużej patelni do pieczenia. Przykryć i piec 1 godzinę; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Tymczasem, w tej samej patelni, ogrzać pozostałe 2 łyżki oleju na średnim ogniu. Cebulę gotować w oleju 10 do 15 minut, często mieszając, aż stanie się miękka i brązowa. Wymieszać z mąką, dobrze pokryć. Wymieszać z tymiankiem, bulionem, octem, brązowym cukrem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Brązowy CukierBrązowy Cukier
OcetOcet
CebulaCebula
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wlać mieszankę cebuli na żeberka wołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
CebulaCebula
6
Dodaj piwo. Przykryć i piec około 1 godziny 30 minut dłużej lub aż żeberka będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Żeberka podawać z sokami z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn