Żeberka stojące pieczone ze skórką Rozmarynowo-Tymiankową
Stojące żeberko pieczone z Rozmarynowo-Tymiankową skórką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 1641 kalorii, 74g białka, oraz 141 g tłuszczu. Na 11,52 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, tymianek, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Podobne przepisy to Żeberka stojące pieczone ze skórką Rozmarynowo-Tymiankową, Rosemary-Solone Żeberka Stojące Pieczone, oraz Rosemary - Dijon Crusted Standing Rib Roast.
Instrukcje
Umieść wołowinę, tłuszcz bok do góry, w dużej płytkiej patelni do pieczenia lub na obramowanej blasze do pieczenia.
Wołowinę posypać solą i pieprzem.
Posmaruj wołowiną musztardę.
Rozmaryn i tymianek wymieszać w małej miseczce; posypać wołowiną i lekko docisnąć do przyklejenia. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Umieść stojak tuż poniżej środka piekarnika i rozgrzej do 232°. pieczeń wołowa odkryta 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do325. pieczeń wołowa 1 godzina 30 minut.
Wyjąć z piekarnika. Łyżka off wszystkie oprócz 2 łyżki kapieli.
Dodaj marchew i szalotkę na patelnię. Warzywa obrócić do obsypania kroplami; posypać solą i pieprzem. Pieczeń wołowa i warzywa, aż termometr włożony do środka rejestry wołowiny 52° dla średnio rzadkich, mieszając warzywa od czasu do czasu, o 55 minut dłużej.
Wołowinę i warzywa przekładamy na półmisek; polewamy luźno folią, aby się ogrzać.
Wyrzucić krople z patelni do pieczenia.
Umieść patelnię na 2 palnikach na kuchence na średnim ogniu.
Dodać masło do patelni i roztopić.
Dodać mąkę; ubijać, aż będzie gładka i dopiero zacznie kolorować, około 5 minut.
Trzepaczka w magazynie. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje, często ubijając, około 10 minut. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Wołowinę podawać z warzywami i sosem.