Żeberka Indyjskie
Żeberka indyjskie wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 928 kalorii, 89g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.82 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka nasion gorczycy, cebula, nasiona kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Spróbuj Indian Spiced Bar Mix, Marynata Indyjska, oraz Indyjskie Krewetki Przyprawione dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej patelni, połączyć kolendrę, kminek, musztarda i nasiona kardamonu i cynamon. Toast przypraw na małym ogniu, aż pachnące i zaczyna brązowieć, o 1 minutę.
Przełożyć na talerz i ostudzić, a następnie zmielić na proszek w moździerzu lub młynku do przypraw.
Umieścić proszek w małej misce i wymieszać z kurkumy i cayenne.
Umieść żeberka Stojaki na 2 duże obramowane blachy do pieczenia, mięsisty stronie do góry. Wierzch każdej szafki natrzeć 1 łyżeczką oleju i doprawić solą i pieprzem.
Na wierzchu rozprowadzić mielony czosnek, a następnie równomiernie cebulę.
Posypać stojaki z wszystkich, ale 2 łyżeczki mieszanki przypraw. Żeberka pieczemy przez około 30 minut, lub aż zaczną brązowieć.
Podnieść temperaturę piekarnika do 400 i posypać stojaki z reserved 2 łyżeczki mieszanki przypraw. Żeberka piecz przez około 30 minut dłużej, lub do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
Pokrój stojaki między żebrami i podawaj na gorąco lub w temperaturze pokojowej.