Żeberka i Młode Kolczyki duszone w soku jabłkowym
Żeberka dziecięce i Młode kołnierzyki duszone w soku jabłkowym wymagają z grubsza 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje $2.95 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 977 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 62 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, masło, sól koszerną i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Żeberka i Młode Kolczyki duszone w soku jabłkowym, Żeberka duszone w piwie z sosem pomarańczowo-Tamaryndowym, oraz Jabłko Szkliwione Żeberka Dziecięce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Żeberka wieprzowe doprawić dużą ilością soli i pieprzu.
Podgrzać patelnię z grubym dnem na dużym ogniu i skropić olejem. Żeberka Sear po obu stronach, aż złoty kolor na kilka minut z każdej strony. Stos oba stojaki żeber na 1 stronie patelni do pieczenia. Z drugiej strony, umieścić Collard zieleni, następnie cebuli i czosnku na wierzchu.
Wlać sok jabłkowy i ocet jabłkowy, dodać tymianek, następnie przykryć folią, wstawić do piekarnika i dusić przez 1 godzinę 30 minut do 2 godzin.
Po zakończeniu wyjąć folię, zalać mięso sokami z patelni, następnie gotować przez kolejne 20 minut, aż mięso będzie miało przyjemną karmelizację, a płyn zmniejszy się, tworząc lepką glazurę na mięsie.
Umieścić Collard zieleni i Duszenia płyn na półmisku i top z żeberkami.
Podajemy żeberka na ziarnach collard z duszonym płynem i puree ze słodkich ziemniaków
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Słodkie ziemniaki nakłuć widelcem, skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Umieść je na patelni i piecz przez 45 minut, aż będą bardzo miękkie.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
W małym garnku z sosem, na małym ogniu, podgrzać śmietanę z liśćmi laurowymi, następnie ogrzać, aż będą gotowe do puree ziemniaków. Liście laurowe wyrzucić przed dodaniem do ziemniaków.
Gdy ziemniaki są na tyle chłodne, aby sobie poradzić, zgarnij miąższ do miski robota kuchennego. Doprawić solą, cynamonem, gałką muszkatołową, skórką pomarańczową i brązowym cukrem.
Dodać śmietanę i 1 łyżkę masła i puree, aż będzie super gładka.