Żeberka Achiote z sosem Barbecue Ancho i smakiem awokado

Żeberka Achiote z sosem Barbecue Ancho i smakiem awokado
Żeberka Achiote z sosem Barbecue Ancho i smakiem awokado mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 8,83 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 133g tłuszczu, oraz w sumie 1723 kalorii. Jest idealny do Dzień Ojca. Jeśli masz żeberka, sól koszerna, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 100 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Żeberka duszone w sosie Ancho Chile, Crockpot Coffee Ancho Chile Krótkie Żeberka, oraz Duszone na kawie żeberka z Ancho Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przygotuj żeberka: na dużej patelni do pieczenia połącz wszystkie składniki z wyjątkiem żeberek. Żeberka ułóż na patelni i przetrzyj mieszaniną achiote. Szczelnie zamknąć patelnię folią. Piecz, obracając żeberka co godzinę, aż mięso będzie miękkie po przekłuciu, ale nie odpadnie z kości, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
W międzyczasie przygotuj sos: w średnim rondlu połącz wszystkie składniki z wyjątkiem bulionu i płynnego dymu. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować, często mieszając, aż zredukowane do gęstej pasty, 18 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciekły DymCiekły Dym
BulionBulion
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia.
5
Żeberka przełożyć na blachę do pieczenia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Wlać soki z patelni do dużej szklanej miarki; odtłuścić i wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
7
Dodać bulion z kurczaka, aby zrobić 2 1/2 szklanki, a następnie wlać do patelni z sosem pasty. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować, często mieszając, aż kawałki ancho są bardzo miękkie, 15 do 20 protokół. W międzyczasie przygotuj grill dla średnich (350 do 45
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
PatelniaPatelnia
8
pośrednie ciepło, ale pomiń miskę kroplową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyrzuć laskę cynamonu z sosu i wymieszaj z płynnym dymem. Czysty sos w blenderze, następnie przecedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Ciekły DymCiekły Dym
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodaj więcej soku z limonki i soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
SólSól
11
Wlać 1 szklankę sosu do małej miseczki do fastrygowania, a resztę do małego dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Połącz składniki na smak z solą do smaku w średniej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Żeberka grillowe, przykryte, na bezpośrednim ogniu, obracając się raz, aż rumiane i skwierczące, łącznie 4 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
14
Przenieś żeberka kostne do pośredniego obszaru ogrzewania i szczotkuj obficie z niektórymi sosami 1 szklanki. Gotować, aż sos jest ustawiony, o 5 protokół, następnie włączyć, szczotkować ponownie, i gotować jeszcze kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
żeberkażeberka
15
Przełożyć krótkie żebra na talerze lub pokroić żeberka między kościami i położyć na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
żeberka Zapasoweżeberka Zapasowe
16
Żeberka podawać z sosem reserved i smakiem awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
SOSSOS
żeberkażeberka
17
* Znajdź pastę achiote, mieszankę przypraw Yucatecan z annatto i octem, w alejce Latino-foods. Poproś rzeźnika, aby przeciął krótkie żebra na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
Pasta AnnattoPasta Annatto
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
AnnattoAnnatto
OcetOcet
1
UŻYJ ŻEBEREK WIEPRZOWYCH I ŻEBEREK WOŁOWYCH. Bardziej obficie marmurkowane niż żeberka wieprzowe, żeberka w stylu wiejskim lub zwykłe żeberka wołowe, są zauważalnie bardziej soczyste i aromatyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebra Pleców Dzieckażebra Pleców Dziecka
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
żeberka Zapasoweżeberka Zapasowe
2
SPARERIBS W STYLU ST. LOUIS. Oznacza to, przyciąć je w schludny, prostokątny kształt, który gotuje równomiernie. Poproś rzeźnika, aby je przyciął lub zrób to sam: po kostnej stronie przyciąć klapkę mięsa od środka, spłukać kośćmi. Następnie wytnij stojak wzdłuż między 4-do 5-in.- szeroki odcinek żeber i spódnica do żucia (powyżej). Zachowaj resztki na zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Zapasoweżeberka Zapasowe
MięsoMięso
ZupaZupa
3
USUNĄĆ MEMBRANĘ. Żeberka wieprzowe mają membranę Na spodzie, która może się kurczyć i sprawić, że mięso będzie gotować nierównomiernie. Jest łatwy do usunięcia: wsuń końcówkę termometru do mięsa pod membranę na jednym końcu, aby poluzować krawędź. Ściągnij membranę ręcznikiem papierowym (może odpadać w kawałkach), trzymając stojak drugą ręką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
OPANUJ SZTUKĘ POŚREDNIEGO CIEPŁA. Dzięki temu żeberka gotują się długo i powoli, dzięki czemu stają się niezwykle delikatne i pozbawione dużej ilości tłuszczu. Następnie przypieczętować je bezpośrednio ogrzewaną częścią ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
2
Jeśli używasz gazu, umieść miskę kroplową pod jedną częścią rusztu do gotowania (obszar pośredniego ogrzewania), a następnie zapal tylko palnik lub palniki na pozostałej części grilla (obszar bezpośredniego ogrzewania).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
PatelniaPatelnia
3
Jeśli używasz węgla drzewnego, zapal 50 brykietów w kominie, a następnie węgle bankowe po przeciwnych stronach firegrate, pozostawiając oczyszczony obszar w środku. Ustaw miskę kroplową w oczyszczonym obszarze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Niech węgiel spali się do temperatury określonej w przepisie. Aby utrzymać temperaturę podczas gotowania, dodaj 5 brykietów do każdego Kopca węgli około co 30 minut, zaczynając od żeberek na grillu; jeśli ogień będzie zbyt gorący, częściowo zamknij otwory wentylacyjne pod grillem i na pokrywie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasta achiotepasta achiote2Spód: okruszki z herbatników grahampasta achiotepasta achiote1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane Anaheim chiles, pokrojone w małą kostkęposiekane Anaheim chiles, pokrojone w małą kostkę1łyżka czerwony ocet winnysuszone ancho chile, łodygowe, rozdarte na kawałkisuszone ancho chile, łodygowe, rozdarte na kawałki3jędrne-dojrzałe awokado, grubo posiekanejędrne-dojrzałe awokado, grubo posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowany brązowy cukierpakowany brązowy cukier1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana kolendragrubo posiekana kolendra1laska cynamonu (ok. długie)laska cynamonu (ok. długie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne wino Maderawytrawne wino Madera3ząbki czosnkuząbki czosnku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielone gorące New Mexico chile lub 1/2 tsp. cayennemielone gorące New Mexico chile lub 1/2 tsp. cayenne6krewetki i żyłkiSOSSOS2Skórka i sok z limonekSkórka i sok z limonek1nullSkórka i sok z lub 2 małych pomarańczySkórka i sok z lub 2 małych pomarańczy0warzywo (np. szpinak)O koszernej soliO koszernej soli1warzywo (np. szpinak)O koszernej soliO koszernej soli2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO soku z limonkiO soku z limonki2warzywo (np. szpinak)Sos sałatkowy ranczo, opcjonalnieSos sałatkowy ranczo, opcjonalnie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO bulionie z kurczaka o obniżonej zawartości soduO bulionie z kurczaka o obniżonej zawartości sodu2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2Spód: okruszki z herbatników grahamsuszone oreganosuszone oregano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście oreganoposiekane świeże liście oregano2warzywo (np. szpinak)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)6krewetki i żyłkiRozkoszRozkosz6krewetki i żyłkiŻeberkaŻeberka3całe krótkie żebra (4 3/4 lbs. łącznie), każdy przecięty na pół* lub 2 Stojaki (2 1/2 funta. każdy) żeberka wieprzowe przycięte St. Louis-style, membrana usunięte, pokrojone na 8 - do 9-in. porcjecałe krótkie żebra (4 3/4 lbs. łącznie), każdy przecięty na pół* lub 2 Stojaki (2 1/2 funta. każdy) żeberka wieprzowe przycięte St. Louis-style, membrana usunięte, pokrojone na 8 - do 9-in. porcje

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn