Żabnica i małż Bourride

Żabnica i małż Bourride
Żabnica i małż Bourride jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Na 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, liście bazylii, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bourride z cytryną Aïoli, Bourride (gulasz rybny z AÃoli), oraz Bourride Sètoise-Prowansalska Zupa Rybna Z Aïoli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ćwiartki ziemniaków, następnie przykryć 1 cal osoloną zimną wodą w rondlu 3-quart i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż po prostu miękkie, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić w durszlaku, następnie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Pory umyć w misce z zimną wodą, mieszając wodę, aby rozluźnić piasek, i podnieść pory z wody na sito, aby osuszyć. Pat dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Osuszyć żabnicę i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ŻabnicaŻabnica
5
Rozgrzać olej w głębokiej patelni 12-calowej ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie, a następnie smażyć monkfish lekko ze wszystkich stron, aż złoty, o 2 łącznie minut (ryby nie będą gotowane przez).
Składniki, których będziesz potrzebować
ŻabnicaŻabnica
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełóż rybę na talerz za pomocą szczypiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
7
Podgrzać 2 łyżki oleju z powolnie duszonych pomidorów na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć pory, koper włoski, i szalotki, mieszając, aż zmiękną i krawędzie zaczynają brązowieć, 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
PomidorPomidor
Koper WłoskiKoper Włoski
PorPor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać pokrojony czosnek i podsmażyć, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
9
Dodaj małże, wino, woda, płatki czerwonej papryki, Skórka, i połówki pomidorów i gotować, pod przykryciem, aż małże są w pełni Otwarte, 6 do 10 minut, sprawdzanie co minutę po 6 minutach i usuwanie Małży, jak całkowicie otworzyć. (Należy wyrzucić małże, które nie zostały otwarte po 10 minutach.) Za pomocą szczypiec, przenieść małże do dużej miski lub zupy tureen.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
PomidorPomidor
MałżeMałże
WodaWoda
ZupaZupa
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Dodaj Żabnica i ziemniaki na patelni i dusić, pokryte, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ŻabnicaŻabnica
ZiemniakZiemniak
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Zdjąć z ognia i wymieszać z bazylią i pietruszką. Doprawić solą i zalać małż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BazyliaBazylia
MałżeMałże
SólSól
12
Podczas gotowania żabnicy pocieraj po jednej stronie każdego tosta pociętą stroną połowicznego ząbka czosnku. Podziel bourride na 4 płytkie miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
ŻabnicaŻabnica
TostyTosty
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Dodać grzankę czosnkową i top z łyżką każdego z aïoli i tapenade.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tapenada Z Oliwek, PodzielonaTapenada Z Oliwek, Podzielona
CzosnekCzosnek
TostyTosty

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn