Święty wędzony boczek i pieczarki Penne
Święty wędzony boczek i pieczarki Penne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 409 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.08 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka boczku, soli i pieprzu, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiące Wegańskie Wędzone Pieczarki "Boczek", Boczek Pieczarkowy Wędzony Cheddar Risotto, oraz Penne ai funghi (Penne z sosem grzybowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron penne i 1 łyżka oliwy z oliwek do garnka, i gotować, aż makaron będzie prawie miękkie, o 6 protokół.
Na dużej patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż rumiane. Czosnek wymieszać i gotować przez kilka minut, a następnie dodać grzyby. Gotować, stale mieszając, przez kilka minut, aż grzyby zaczną mięknąć.
Wlać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Pozostawić na wolnym ogniu przez około 3 minuty.
Na patelnię dodać ugotowany makaron i wymieszać, aż będzie pokryty. Gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się do zaledwie kilku łyżeczek na dnie.
Na talerze ułożyć obfite porcje, a na wierzch polać parmezanem.