Świąteczny Budyń Chlebowy
Świąteczny Pudding chlebowy to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 14g białka, oraz 24g tłuszczu. Za 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką ser colby longhorn, mielony cynamon, chleb i kilka innych składników, możesz to zrobić. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 48%. Spróbuj Świąteczny Budyń Chlebowy, Świąteczny Budyń Chlebowy, oraz Świąteczny Budyń Chlebowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C.) nasmaruj 2-litrowe naczynie żaroodporne. Odłóż na bok.
W średnim rondlu podgrzej cukier, aż się upłynni. Włóż termometr do cukierków i gotuj cukier bez mieszania, aż osiągnie 320 stopni F (160 stopni C). Będzie to klarowny, bursztynowy syrop.
Dodaj wodę, cynamon i goździki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu. Dodaj wanilię.
Ułóż w przygotowanym naczyniu żaroodpornym: połowę tostów, połowę rodzynek, połowę orzechów, połowę syropu i połowę sera. Powtórz warstwy.
Piec bez przykrycia przez 30 minut.