Świąteczne Trufle Czekoladowe

Świąteczne Trufle Czekoladowe
Świąteczne Trufle czekoladowe to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 40 i kosztuje 26 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 34 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladę, Likier grand marnier, śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Trufle Czekoladowe {Wakacyjna Klasyka}, Świąteczne Trufle, oraz Świąteczne Trufle Serowe.

Instrukcje

1
Drobno posiekać 8 uncji czekolady i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Połącz skórkę pomarańczową i śmietanę w małym rondlu i doprowadź do wrzenia. Przecedzić krem z pomarańczy na czekoladę i pozostawić na minutę. Delikatnie mieszaj trzepaczką (nie bij, bo włączysz powietrze), zaczynając od środka i przechodząc do krawędzi, aż ganache będzie gładki. W przypadku użycia Wymieszać Likier.Przykryj miskę plastikową folią i pozostaw do Ustawienia w temperaturze pokojowej, aż będzie wystarczająco gruba, aby utrzymać jej kształt, około 2 godzin.Korzystanie torba ciasta z 3/8-calowy otwór końcówki lub za pomocą małej miarki cookie (w tym przypadku trufle będą znacznie większe), rury lub miarka kopce (o 3/4 cala wysokości i 3/4 cala szerokości, jeśli rurociągów) na pergaminu pokryte blachy do pieczenia.Przechowywać w lodówce do firmy, o 15 minut.Tymczasem stopić pozostałe 3 uncje czekolady. W rękawiczkach pokryj dłoń roztopioną czekoladą i delikatnie pokryj każdą schłodzoną truflę. Natychmiast wrzucić pokryte trufle w proszku czekoladowym widelcem.Przechowuj trufle w hermetycznym pudełku w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
TrufleTrufle
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia0
Magazyn