Świąteczne Trufle Czekoladowe
Świąteczne Trufle czekoladowe to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 40 i kosztuje 26 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 34 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladę, Likier grand marnier, śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Trufle Czekoladowe {Wakacyjna Klasyka}, Świąteczne Trufle, oraz Świąteczne Trufle Serowe.
Instrukcje
Drobno posiekać 8 uncji czekolady i umieścić w misce.
Połącz skórkę pomarańczową i śmietanę w małym rondlu i doprowadź do wrzenia. Przecedzić krem z pomarańczy na czekoladę i pozostawić na minutę. Delikatnie mieszaj trzepaczką (nie bij, bo włączysz powietrze), zaczynając od środka i przechodząc do krawędzi, aż ganache będzie gładki. W przypadku użycia Wymieszać Likier.Przykryj miskę plastikową folią i pozostaw do Ustawienia w temperaturze pokojowej, aż będzie wystarczająco gruba, aby utrzymać jej kształt, około 2 godzin.Korzystanie torba ciasta z 3/8-calowy otwór końcówki lub za pomocą małej miarki cookie (w tym przypadku trufle będą znacznie większe), rury lub miarka kopce (o 3/4 cala wysokości i 3/4 cala szerokości, jeśli rurociągów) na pergaminu pokryte blachy do pieczenia.Przechowywać w lodówce do firmy, o 15 minut.Tymczasem stopić pozostałe 3 uncje czekolady. W rękawiczkach pokryj dłoń roztopioną czekoladą i delikatnie pokryj każdą schłodzoną truflę. Natychmiast wrzucić pokryte trufle w proszku czekoladowym widelcem.Przechowuj trufle w hermetycznym pudełku w temperaturze pokojowej.