Świąteczne Czerwone Ogórki
Boże Narodzenie czerwone ogórki może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pudełko przepis Hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 66 kalorii. Ten przepis służy 100. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 407 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Jeśli masz wodę, cukierki cynamonowe, ogórki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 13%. Spróbuj Świąteczne Ogórki, Jak ogórki kiszone (czyli ogórki lodowe), oraz Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ogórki obierz, podziel na pół wzdłuż i zeskrobaj nasiona łyżką.
Pokrój ogórek na pół koła 1/4 cala i umieść w szklanym lub ceramicznym garnku. Rozpuścić wapno marynowane w około 1 litrze wody o temperaturze pokojowej, zalać ogórki, a następnie dodać dodatkową wodę, aż ogórki zostaną pokryte przez 1/2 cala.
Odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny.
Ogórki odsączyć i dobrze spłukać zimną wodą.
Umieść w dużej doniczce i przykryj zimną wodą. Odstawić na 3 godziny, następnie odcedzić i ponownie spłukać.
Powrót ogórki do garnka, dodać barwnik spożywczy, ałun, 1 szklanka octu i tyle wody, aby pokryć przez 1/2 cala. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować 2 godziny. Po ugotowaniu ogórków przez 2 godziny odcedzić i pozostawić do ostygnięcia przed umieszczeniem w szklanym lub ceramicznym słoiku.
Wymieszać cukier, 2 szklanki octu, 2 szklanki wody, cynamon czerwone gorące cukierki, i laski cynamonu w rondlu na średnim ogniu, aż cukier i cukierki rozpuścić.
Wlać tę mieszaninę na ciepłe ogórki, przykryć i odstawić na noc.
Zapakuj ogórki do słoików kufli i przerabiaj w łaźni z gorącą wodą przez 15 do 20 minut. Przechowywać w lodówce wszelkie słoiki, które nie uszczelniają.