Świąteczne Ciasto Holly
Świąteczne ciasto Holly to deser przeznaczony dla 12 osób. Za 1,35 dolara za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 42 g tłuszczu i łącznie 944 kalorie . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku bezowego, syropu kukurydzianego, klarownego ekstraktu waniliowego i wody. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 18% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Świąteczne batoniki , Świąteczne ciasto królewskie i Świąteczne ciasto żurawinowe .
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze 10 składników; ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund. Ubijaj na średnim ogniu przez 2 minuty.
Wlać do dwóch wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 325°C przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Na lukier w dużej misce wymieszaj cukier cukierniczy i proszek bezowy. W dużej misce wytrzymałego miksera stacjonarnego połącz tłuszcz piekarski, mleko, ekstrakty i aromat. Ubij mieszaninę cukru (masa będzie sztywna).
W razie potrzeby za pomocą ząbkowanego noża wyrównaj wierzch ciasta.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania. W małej misce połącz 1 szklankę lukieru i 2 łyżeczki wody; rozsmarować na cieście.
Posmarować nadzieniem malinowym. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
W małej misce połącz 2 szklanki lukieru i 4 łyżeczki wody; wierzch i boki ciasta mrożone.
Na brzegi muszli: W małej misce połącz 1/2 szklanki lukru i 1/2 łyżeczki wody. Używając końcówki muszli nr 21, przeciągnij brzeg muszli wzdłuż dolnej krawędzi ciasta.
Połącz 1/2 szklanki lukieru, syropu kukurydzianego i 1/2 łyżeczki wody; odcień pożądanego koloru zieleni z barwnikiem spożywczym liściastym i leśnym. Delikatnie naciśnij 1-1/2-cala. Foremka do ciastek z liśćmi ostrokrzewu w lukier. Używając okrągłej końcówki nr 2 z zielonym lukrem i pracując po jednym liściu na raz, obrysuj wcięcie liścia. Za pomocą zwilżonego, czystego pędzla natychmiast przesuń kontury liści w kierunku środka. W razie potrzeby zwilż pędzel. Powtarzać.
Połącz 1/4 szklanki lukieru i 1/4 łyżeczki wody; odcień leśnej zieleni. Używając okrągłej końcówki nr 2, odgałęzienia rur.
Połącz 1/2 szklanki lukieru i 1/2 łyżeczki wody; odcień czerwony. Używając okrągłej końcówki nr 2, wyciśnij jagody ostrokrzewu.
Dodaj czerwoną przerywaną linię nad krawędzią muszli; W razie potrzeby nałóż kropki zielonego lukieru. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser w menu? Spróbuj połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.