Świąteczne babeczki
Świąteczne babeczki to deser, który serwuje 12. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 792 kalorie. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 190 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga zmielonych migdałów, posypki płatków śniegu, soku pomarańczowego i jaj. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, Christmas Cupcakes - babeczki z grzanym winem z lukrem z masła kasztanowego, oraz Christmas Cupcakes-świąteczne babeczki dla Starbucks Addict.
Instrukcje
Na dużą patelnię wymieszać cukier, masło, suszone owoce, całe wiśnie, imbir, skórkę pomarańczową i sok.
Wlać rum, brandy lub sok, następnie umieścić na ogniu i powoli doprowadzić do wrzenia, często mieszając, aby stopić masło. Zmniejszyć ciepło i bańki delikatnie, odkryte przez 10 minut, mieszając co jakiś czas, aby upewnić się, że mieszanina nie złapać na dnie patelni. Odstawić na 30 min do ostygnięcia.
Orzechy, jajka i zmielone migdały wymieszać z owocami, następnie przesiać mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Wszystko delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Twoje ciasto jest gotowe.
Piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
Wymieszaj ciasto w 12 głębokich pudełkach na muffinki (miarka do lodów działa dobrze), a następnie wyrównaj szczyty łyżką zanurzoną w gorącej wodzie.
Piec przez 35-45 minut, aż będzie złoty i po prostu twardy w dotyku. Włożony szaszłyk powinien wyjść czysty. Schłodzić na stojaku z drutu.
Rozprowadzić marcepan na lekko posypanej cukrem pudrem powierzchni roboczej. Wytłocz 12 naboi o średnicy 6 cm.
Wierzch ciasta posmarować dżemem morelowym, na wierzch nałożyć okrągły marcepan i lekko docisnąć.
Dodać lukier kremówki do konsystencji, a następnie zawirować na wierzchu każdej babeczki. Udekoruj cukrowymi migdałami i płatkami śniegu, a następnie pozostaw do Ustawienia. Będzie przechowywać w puszce przez 3 tygodnie.