Świąteczna Zupa Guacamole
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Świąteczna zupa Guacamole może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 151 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka śmietany, rosół z kurczaka, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Jesień. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Świąteczna Zupa Guacamole, Świąteczny Granat Guacamole, oraz Świąteczne Przystawki Guacamole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Avocado pokroić na ćwiartki i usunąć dół i obrać. Porwij sałatę na kawałki.
Umieść awokado, sałatę, cebulę, czosnek, sok z limonki, chili w proszku, kolendrę i 2 szklanki bulionu z kurczaka w blenderze lub robocie kuchennym. Przykryć i zmiksować na gładką masę.
Wlać mieszaninę awokado do rondla 2-quart.
Dodaj pozostały bulion. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
Podawać z kwaśną śmietaną i czerwoną papryką.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.