Świąteczna Sałatka Żelatynowa Żurawinowa
Świąteczna sałatka z żurawiny żelatynowej to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 17g tłuszczu i w sumie 272 kalorii. Ten przepis służy 12. Za 73 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka żelatyny malinowej, wody, orzechów pekan i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Świąteczna Sałatka Żelatynowa, Sałatka Żelatynowa Żurawinowo-Ananasowa, oraz Sałatka Z Żelatyny Brzoskwiniowo-Żurawinowej.
Instrukcje
W małej misce rozpuść żelatynę w 1 szklance wrzącej wody. W innej misce połącz sos żurawinowy i pozostałą wodę; dodaj mieszankę żelatyny i sok z cytryny.
Wlać do 13-calowego. x 9-w. naczynie pokryte sprayem do gotowania; przechowywać w lodówce do twardości, około 1 godziny.
W dużej misce ubij śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty. W innej misce ubij serek śmietankowy, aż będzie gładki. Dodaj 1/2 szklanki bitej śmietany; dodać pozostałą bitą śmietanę.
Rozłóż na mieszance żelatynowej; posypać orzechami pekan. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Bien Nacido Estate Chardonnay. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 53 dolarów.
![Bien Nacido Estate Chardonnay]()
Bien Nacido Estate Chardonnay
Zapraszające aromaty cytryny Meyera, rumianku i pokrojonej słomy wyskakują ze szklanki. Jasne wejście daje gęste i energetyczne podniebienie, które jest prostymi liniami i przepyszną mineralnością.