Świeży szpinak z sosem czosnkowo-jogurtowym
Świeży szpinak z sosem czosnkowo-jogurtowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz chiles de árbol, masło, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Świeży szpinak z sosem czosnkowo-jogurtowym, Świeży szpinak z sosem czosnkowo-jogurtowym, oraz Jogurt Szpinakowo-Czosnkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać koncentrat pomidorowy; wymieszać 1 minutę.
Dodać chiles i 1/3 szpinaku. Gotuj, aż szpinak zwiędnie, dodając pozostały szpinak w 2 dodatkach i często podrzucając, o 4 protokół.
Wymieszać z ryżem. Przykryć i dusić, aż ryż będzie miękki i wilgoć ze szpinaku wchłonie, dodając wodę przez łyżki stołowe w razie potrzeby ryżu, około 10 minut. Odkryć i nadal gotować, aż mieszanina jest sucha, o 2 protokół; wyrzucić chiles.
W międzyczasie wcisnąć ząbki czosnku do małej miseczki, wymieszać z jogurtem i doprawić solą i pieprzem. Roztopić masło z 1 łyżką oleju na małej patelni.
Wymieszać w cayenne i zdjąć z ognia.
Rozłóż mieszankę szpinakową na talerzu; zrób wgłębienia z tyłu łyżki. Łyżka jogurtu do wgłębień i skropić masłem cayenne.