Świeży Sos Truskawkowy
Świeży sos truskawkowy może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 59 kalorii. 67 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, wodę, truskawki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Kremowy puch truskawkowy ze świeżym sosem truskawkowym {deser bez pieczenia w słoikach!}, Świeży Sos Truskawkowy, oraz Świeże owoce w sosie Truskawkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć truskawki, cukier, 2 łyżki wody i ocet balsamiczny w rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Wymieszać 2 łyżki wody i skrobi kukurydzianej w małej misce.
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej na mieszankę truskawkową. Gotować, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, od 1 do 2 minut.
Przenieść mieszaninę do blendera i puree, aż będzie gładka.