Świeży Pomarańczowy Włoski Krem Ciasto
Świeży pomarańczowy włoski krem ciasto może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 624 kalorie, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, lukier orzechowo-serowy, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Mało kto lubi ten deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Maślany Kardamonowy Ze Świeżymi Jagodami I Bitą Śmietaną Pomarańczową, Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, oraz Świeże lody Truskawkowe {czyli lody włoskie}.
Instrukcje
Ubij masło i skracaj na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie puszyste; stopniowo dodawaj cukier, dobrze ubijając.
Dodać żółtka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Dodać wanilię; ubijać do wymieszania.
Mąkę połączyć z sodą; dodać do mieszaniny cukru na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać w 1 szklance płatków kokosowych.
Ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty; złóż na ciasto.
Wlać ciasto do 3 nasmarowanych i posypanych mąką okrągłych 9-calowych tortownic.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu przez 10 minut; wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
Rozprowadzić 3/4 szklanki schłodzonego świeżego twarogu pomarańczowego między warstwami; pozostały świeży twarog pomarańczowy rozprowadzić na wierzchu ciasta. (Świeża pomarańczowa warstwa twarogu na wierzchu ciasta będzie bardzo gruba.) W razie potrzeby, luźno przykryć ciasto i schłodzić 8 godzin. (Schładzanie ciasta twarogiem między warstwami pomaga utrzymać warstwy na miejscu i znacznie ułatwia rozprowadzanie lukru.)
Rozłóż 3 szklanki lukru Orzechowo - serowego na bokach ciasta, zachowując pozostały lukier do innego użycia.
Posypać 1/2 szklanki tosty Kokosowe na wierzchu ciasta, w razie potrzeby. Ułóż szkliwione połówki orzechów pekan wokół górnej krawędzi ciasta, w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce do momentu podania. Ułóż girlandę z bukszpanu wokół dolnej krawędzi ciasta przed podaniem, w razie potrzeby.
Uwaga: ciasto można polać lukrem Orzechowo-serowym natychmiast po dodaniu świeżego twarogu pomarańczowego, ale warstwy ciasta nie będą tak stabilne.