Świeży Makaron
Świeży makaron może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 314 kalorii, 12g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 89% to danie jest super. Podobne przepisy to Pasta House Pasta con Broccoli-jest to sos na bazie Alfredo, który łączy w sobie makaron, świeże grzyby i świeże brokuły, Świeży Makaron, oraz Makaron z pięcioma świeżymi ziołami.
Instrukcje
Mąkę z pszenicy durum i kaszę manną połączyć w dużej misce. Bringa mały rondel z wodą na wolnym ogniu.
Dodaj 2/3 szklanki gorącej wody do mąki i wymieszaj widelcem, aż mieszanina po prostu się połączy. Ciasto wyłożyć na powierzchnię lekko posypaną mąką z pszenicy durum i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, 8-10 minut (alternatywnie, używając miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta, wymieszać na małej prędkości, około 5 minut). Owinąć szczelnie w folię; odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Zrób z wyprzedzeniem: ciasto makaronowe można zrobić 1 dzień wcześniej. Owiń mocno i wyluzuj.
Po zrobieniu i ugniataniu ciasta lekko posypując powierzchnię roboczą, odetnij kilka grubych desek o grubości 1/2", a następnie pokrój wzdłuż na kawałki o szerokości 1/2". Zachowaj pozostałe ciasto owinięte w plastik podczas pracy.
Zwiń każdy kawałek w grubą linę o grubości 1/4"i przetnij w poprzek na długie kawałki o długości 1/2". Używając ostrej krawędzi noża do parkowania (lub kciuka), jednocześnie naciśnij środek każdego kawałka ciasta i odepchnij go od siebie. Ciasto powinno zwijać się na sobie. Wypchnij każdy zwinięty kawałek na lewą stronę, formując go na czubku palca, aby stworzyć kształt "małego ucha".
Makaron przełożyć na blachę do pieczenia z mąką z kaszy mannej.