Świeży Lód Pomarańczowo-Bazyliowy

Świeży lód pomarańczowo-bazyliowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka dekoracji: liście bazylii, liście bazylii, sok pomarańczowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka ze świeżych warzyw z winegretem pomarańczowo-bazyliowym, Porady dotyczące uprawy świeżej bazylii {: ogórek Basil Bites}, oraz Grillowany bakłażan i świeży Mozzarellan na Ciabatcie z pieczoną czerwoną papryką, majonezem czosnkowym, świeżą bazylią i rukolą.
Instrukcje
Proces 1/2 szklanki soku pomarańczowego i liści bazylii w blenderze lub robocie kuchennym 10 sekund.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko z drutu do szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek; dodać pozostałe 2 1/2 szklanki soku pomarańczowego.
Podzielić mieszaninę między 2 plastikowe torby zamrażarki z zamkiem błyskawicznym.
Umieścić torebki na patelni z galaretką. Zamrozić 6 godzin lub do twardości.
Wyjąć torby z zamrażarki i odstawić na 10 minut. Podzielić mieszaninę na małe kawałki za pomocą rąk.
Przetworzyć kawałki, partiami, w blenderze lub robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Dekorować, w razie potrzeby.