Świeży Biszkopt Morelowo-Miodowy (Rosyjski)
Biszkopt ze świeżymi morelami i miodem (po rosyjsku) to wegetariański przepis na lakto ovo, składający się z 8 porcji. Jedna porcja zawiera 283 kalorie , 5 g białka i 6 g tłuszczu . Za 64 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To bardzo przystępny cenowo przepis dla miłośników kuchni wschodnioeuropejskiej. Kilku osobom ten deser bardzo smakował. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis wypróbowało i polubiło 12 osób. Udaj się do sklepu i kup miód, proszek do pieczenia, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 29% , to danie nie jest tak wspaniałe. Świeży biszkopt morelowo-miodowy (w stylu rosyjskim) , biszkopt czekoladowy ze świeżymi owocami i rosyjski placek miodowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Nasmaruj 9-calową foremkę do ciasta masłem i posyp bułką tartą; odłożyć na bok.
Rozpuść masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pokrojone morele i skrop miodem. Przykryj i gotuj delikatnie, aż morele zmiękną, a następnie pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W międzyczasie ubij białka na puszystą pianę za pomocą miksera elektrycznego. Powoli wsypuj cukier, cały czas ubijając na sztywną pianę; odłożyć na bok.
Żółtka ubijaj na małych obrotach przez kilka sekund, aż lekko zgęstnieją. Powoli wsypywać cukier, cały czas ubijając, aż masa zgęstnieje i nabierze jasnego koloru. Dolać mleko, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać z żółtkami, ostudzoną masą morelową, orzechami włoskimi i białkami do połączenia.
Wlać do przygotowanej formy i piec na środku lub na dole nagrzanego piekarnika, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta, około 50 minut. Rozluźnij ciasto, przesuwając nożem po krawędziach patelni. Odwróć ciasto na talerz, następnie umieść kolejny talerz na dnie ciasta i odwróć prawą stroną do góry; całkowicie ostudzić przed podaniem.