Świeże Pomidory-Feta Pizza
Przepis Fresh Tomato-feta Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 55 minut. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwek kalamatan, oliwa z oliwek, ząbki czosnku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Świeże Pomidory-Feta Pizza, Pieczona Pizza pomidorowa ze świeżą bazylią i sosem do pizzy domowej roboty, oraz Pizza Phyllo ze świeżymi pomidorami i serem Feta.
Instrukcje
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej, przykryte, przez 30 minut.
Ułóż plastry pomidora na patelni z galaretką wyłożonej papierowymi ręcznikami; top z większą ilością papierowych ręczników.
Umieść kamień do pizzy lub ciężką blachę do pieczenia w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 500 (zachowaj kamień do pizzy lub blachę do pieczenia w piekarniku, gdy się nagrzeje).
Połączyć pomidory, 2 łyżki oleju i czosnek.
Rozwałkuj ciasto w 14-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni i przekłuj ciasto obficie widelcem. Ostrożnie wyjąć kamień do pizzy z piekarnika.
Posypać mąkę kukurydzianą na kamieniu; umieścić ciasto na kamieniu. Ułóż mieszankę pomidorową na cieście. Pokruszyć ser; posypać pizzą.
Piec w 500 przez 19 minut lub aż skorupa będzie złoty i ser jest lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika; top z oliwkami i bazylią.
Szczotkować zewnętrzną skórkę z pozostałym 1 1/2 łyżeczki oleju.
Pizzę pokroić na 6 dużych plastrów.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw.
![]()
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator
"Shows fresh berry, with hints of flowers, fresh herbs and chocolate. Full-bodied, with a fresh palate, well-integrated tannins and a balanced finish. Lots of cherry and light spice. Best after 2003."-Wine Spectator