Świeże Ciasto Żurawinowe

Świeże Ciasto Żurawinowe
Świeże ciasto żurawinowe to Wegetariańskie przepis z 15 porcjami. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Mieszanka soli, mąki, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Z Herbatą Żurawinową, Świeże Ciasto Pomarańczowo-Żurawinowe, oraz Świeże Ciasto Z Żurawiną I Cytryną.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól wymieszać w misce. Ubij 1 szklankę cukru i 3 łyżki roztopionego masła trzepaczką, aż dobrze wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać jajka i ubić na gładką masę. Mieszaj mieszaninę mąki i mleka do mieszaniny jaj, aż ciasto zostanie dobrze wymieszane. Zagnieść żurawinę na ciasto, aż się wymieszać i wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Do sosu, ciepła 1 szklanka cukru,1/2 szklanki masła, śmietana, i ekstrakt waniliowy w rondlu na średnim ogniu; gotować i mieszać sos śmietanowy, aż cukier się rozpuści, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
SOSSOS
Krem CiężkiKrem Ciężki
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Polać gorącym sosem na gorące ciasto. Pozostawić ciasto do ostygnięcia w naczyniu do pieczenia przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn