Świeże Ciasto Żurawinowe
Świeże ciasto żurawinowe to Wegetariańskie przepis z 15 porcjami. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Mieszanka soli, mąki, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Z Herbatą Żurawinową, Świeże Ciasto Pomarańczowo-Żurawinowe, oraz Świeże Ciasto Z Żurawiną I Cytryną.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól wymieszać w misce. Ubij 1 szklankę cukru i 3 łyżki roztopionego masła trzepaczką, aż dobrze wymieszasz.
Dodać jajka i ubić na gładką masę. Mieszaj mieszaninę mąki i mleka do mieszaniny jaj, aż ciasto zostanie dobrze wymieszane. Zagnieść żurawinę na ciasto, aż się wymieszać i wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 30 minut.
Do sosu, ciepła 1 szklanka cukru,1/2 szklanki masła, śmietana, i ekstrakt waniliowy w rondlu na średnim ogniu; gotować i mieszać sos śmietanowy, aż cukier się rozpuści, o 10 protokół.
Polać gorącym sosem na gorące ciasto. Pozostawić ciasto do ostygnięcia w naczyniu do pieczenia przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.