Świeże Ciasto Pomarańczowo-Żurawinowe
Świeże ciasto pomarańczowo-żurawinowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciężkiej śmietany, cukier cukierniczy, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Świeże Ciasto Pomarańczowo-Żurawinowe, Ciasto Pomarańczowo-Żurawinowe, oraz Ciasto Żurawinowo-Pomarańczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. lekko posmaruj 10-calową patelnię. Posmarować lekko mąką i wystukać nadmiar.
Masło i śmietanę rozgrzać w małym rondlu na małym ogniu, mieszając do rozpuszczenia masła.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
W dużej misce, ubić jajka i cukier granulowany z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż puszyste, o 5 protokół.
Dodać proszek do pieczenia i sól i wymieszać na małej prędkości, aż do wymieszania.
Dodać połowę mąki i całą schłodzoną mieszaninę śmietany; wymieszać na małej prędkości, aż do wymieszania.
Dodać pozostałą mąkę i ubić na średniej prędkości przez 2 minuty; mieszanina powinna być gęsta i lepka. Wymieszaj skórkę pomarańczową, a następnie złóż żurawinę. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i gładką górę.
Piec, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny.
Ostudzić na patelni na 15 minut, skręcić na stojaku i ostudzić całkowicie.
W średniej misce wymieszać cukier i sól.
Dodaj wodę, syrop kukurydziany i wanilię i wymieszaj widelcem, aż będzie gładka.
Mżawka glazury na ciasto, pozwalając niektóre kroplówki w dół boki.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.