Świeże Ciasto Morelowe Do Góry Nogami
Need a deser wegetariański? Świeże morelowe ciasto do góry nogami może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 385 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, maślankę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Odwrócone ciasto morelowe, Morelowe Ciasto Do Góry Nogami, oraz Ciasto Morelowe Do Góry Nogami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozgrzać masło na patelni na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i posypać brązowym cukrem równomiernie na maśle, a następnie gotować, niezakłócony, 3 minuty (nie cały cukier zostanie stopiony).
Wyjmij patelnię z ognia i ułóż połówki moreli, pokrój boki w dół, blisko siebie na brązowym cukrze.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól przesiać do małej miseczki.
Ubij razem masło, cukier i ekstrakty w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż blady i puszysty, 2 do 3 minut w mikserze stojącym lub 3 do 4 minut z ręcznym. Ubić w jajkach 1 na raz, a następnie ubić, aż mieszanina będzie kremowa i podwoi objętość, 2 do 3 minut.
Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki w 3 partiach na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc mieszanką mąki, i ubijaj tylko do połączenia.
Delikatnie łyżkę ciasta na morele i równomiernie rozprowadzić.
Jeśli patelnia nie jest żaroodporna, owiń uchwyt folią o dużej wytrzymałości (lub podwójną warstwą zwykłej folii) przed pieczeniem.
Piec ciasto w środku piekarnika, aż złoty kolor i drewniane pick wstawiony w środku wychodzi czysty, 40 do 45 minut.
Noszenie rękawic kuchennych, natychmiast odwrócić dużą płytę na patelni i, utrzymując płytę i patelnię mocno dociśnięte razem, odwrócić ciasto na talerzu. Ostrożnie podnieś patelnię off ciasto i, jeśli to konieczne, zastąpić wszelkie owoce, które są przyklejone do dna patelni. Schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej.