Świeże ciasto dyniowe ze słoną pieczoną Pepitą
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 400 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony imbir, cukier, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pepitas słodkie i słone, Chrupiące Pieczone Pepitas (Pestki Dyni), oraz Słodkie i słone Prażone brązowe nasiona dyni cukrowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby skorupa, połączyć mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier i sól w misce robota kuchennego i pulse połączyć.
Dodać masło i pulsować 4 lub 5 razy, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
W małej miseczce wymieszaj wodę z lodem i żółtko.
Dodaj mieszaninę jajek do robota kuchennego i pulsuj, aż okruchy zaczną wspinać się po stronie miski i trzymać swój kształt po naciśnięciu razem. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Używając rąk-i trochę mięśni-uformuj ciasto w dysk o średnicy 5 cali. Owinąć go w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed walcowaniem.
Rozpakuj ciasto i za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj je na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej, tworząc 11-calowe koło. Pracując szybko i ostrożnie, ułóż 9-calowe naczynie z ciasta. Opuszkami palców upewnij się, że krawędź ciasta jest gładka i równa. Przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wyjmij naczynie z ciasta z lodówki. Ułóż skórkę folią aluminiową, upewniając się, że pokrywasz boki, i wypełnij ją suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec przez 15 minut. Obróć naczynie i piec przez kolejne 15 minut lub do momentu, gdy boki będą nieco twarde i utrzymają swój kształt.
Wyjmij folię i piecz przez 6 minut, aż spód Skórki wygląda na suchy, a skorupka ma bardzo blady złoty kolor.
Wyjąć naczynie z piekarnika i niech skorupa ostygnie. Zostaw włączony piekarnik.
Aby pepitas, wymieszać nasiona dyni, sól i olej w małej misce. Rozsypać nasiona na małej blasze do pieczenia i tosty w piekarniku przez 12 do 15 minut, aż nasiona są lekko tosty.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i niech pepitas ostygnie.
Aby zrobić nadzienie, wymieszaj pół na pół i jajka w średniej misce.
Dodać puree z dyni i dobrze wymieszać. Następnie dodać brązowy cukier, cynamon, imbir, sól i goździki, i dobrze wymieszać. Nadzienie będzie bardzo cieknące.
Wlać nadzienie do skorupki ciasta.
Posypać pepitas na nadzieniu.
Piec przez 25 minut. Obróć naczynie i piec przez 20 więcej minut, lub aż środek ciasta jiggles tylko trochę po dotknięciu stojaka piekarnika.
Przenieść naczynie do stojaka drucianego i niech ciasto ostygnie całkowicie.
Przepis na ciasteczka jednej dziewczyny: przepisy na ciasta, babeczki, ciastka Whoopie i ciasteczka z ukochanego Brooklynu
Piekarnia Dawn Casale i David Crofton. Copyright © 2012 by One Girl Cookies Ltd. Zdjęcia copyright © 2012 by Iain Bagwell. Opublikowane przez Clarkson Potter / Publishers, a division of Random House, Inc.