Świeże Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj świeżego ananasa do góry nogami. Ten przepis służy 10 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ananasa, mąkę, maślankę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami, Świeże Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto kokosowe ze świeżym ananasem.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól przesiać do miski.
Pokrój ananasa w poprzek na 1/4-calowe kliny.
Masło 9-calowa okrągła patelnia do ciasta (2 cale głębokości) lekko z boku i obficie na dnie patelni za pomocą masła 1/2 kija.
Posypać cały brązowy cukier równomiernie na dnie i umieścić ananasa na nim, począwszy od środka patelni i nakładających się plastry lekko.
Ubij razem pozostałe masło, cukier granulowany i wanilię mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż będą lekkie i puszyste, około 2 minut, a następnie dodaj jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki na przemian z maślanką w partiach, rozpoczynając i kończąc mąką i mieszając, aż ciasto będzie gładkie.
Rozłóż ciasto równomiernie na ananasie i piec, aż drewniany kilof włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 40 do 45 minut. Ostudzić 15 minut w patelni na stojaku, następnie odwrócić ciasto na talerz i wyjąć patelnię. Schłodzić do temperatury pokojowej.