Świeża kukurydza z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Świeża kukurydza z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 304 kalorie, 20g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, szalotki, liście kolendry, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Orecchiette z suszonymi i świeżymi pomidorami koktajlowymi, Pieczony Makaron Z Pomidorkami Cherry + Świeża Ciecierzyca, oraz Świeża kukurydza-pomidory i bazylia.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużej, nonstick patelni na średnim ogniu.
Dodać kukurydzę i gotować, przykryte, 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj krewetki i gotować tylko do krewetek okazuje różowy, o 3 protokół.
Wyjąć z ognia i przenieść do dużej miski. Pozostawić do ostygnięcia.
Pozostałą łyżkę oliwy ubić z sokiem z cytryny i octem oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Mżawka nad kukurydzą i krewetki i wrzucić z pomidorami, szalotki, i liście kolendry.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.