Śródziemnomorskie plastry
Śródziemnomorskie plastry to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 691 kalorii. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. 62 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz gotowe ciasto francuskie, pesto, mozzarellę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Śródziemnomorskie Plastry Portobello, Plastry Spumoni, oraz Plastry Dżemu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Rozwałkować ciasto i pokroić w 4 prostokąty. Weź ostry nóż i zdobyć 1 cm krawędzi wewnątrz każdego prostokąta, uważając, że nie wyciąć całą drogę przez ciasto.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Rozłóż 1 łyżkę pesto na każdy plaster, pozostając wewnątrz granicy, a następnie ułóż paprykę i karczochy. Gotować w piekarniku przez 15 minut, aż ciasto zacznie brązowieć.
Rozerwij kulkę mozzarelli na małe kawałki, a następnie rozrzuć ją (lub użyj cheddaru, jeśli wolisz) nad warzywami. Wróć do piekarnika na 5-7 minut, aż ciasto będzie chrupiące i ser się rozpuści.
Podawać z zieloną sałatką.