Śródziemnomorski Kurczak Cytrynowy
Śródziemnomorski kurczak cytrynowy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. 497 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cytrynę, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Śródziemnomorski Pieczony kurczak z cytryną, Grillowana Cytrynowa Sałatka Z Kurczaka Śródziemnomorskiego, oraz Śródziemnomorska Sałatka Z Makaronem Cytrynowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
W naczyniu do pieczenia 9x13 cali zetrzyj skórkę z 1/2 cytryny, wyciśnij sok (około 1/4 szklanki) i dodaj do skórki z oregano, czosnkiem, olejem, solą i pieprzem. Mieszać do wymieszania.
Usunąć skórę z kawałków kurczaka i wyrzucić. Kawałki kurczaka posmarować mieszaniną cytryny i ułożyć w naczyniu do pieczenia. Przykryć naczynie i piec przez 20 minut. Obróć i podlej kurczaka.
Zmniejszyć ogień do 400 stopni F (205 stopni C) i piec odkryte, fastrygowanie co 10 minut, przez około 30 więcej minut.
Kurczaka podawać z sokami z patelni.