Śmierć przez czekoladowe babeczki
Śmierć przez czekoladowe babeczki może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ekstrakt z wanilii, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Babeczki Z Czekoladą, Śmierć Przez Czekoladowe Babeczki, oraz Śmierć przez czekoladowe babeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla babeczek: rozgrzej Piec konwekcyjny do 325 stopni F lub standardowy piekarnik do 350 stopni F.
W dużej misce miksera, śmietany razem cukier i masło, aż lekkie i puszyste z ciężkich miksera.
Dodać roztopioną czekoladę i dobrze wymieszać.
Dodajemy jajka po kolei i dokładnie mieszamy po każdym dodaniu.
Dodać wanilię i dobrze wymieszać.
Połączyć mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Dodać połowę mąki do miski miksera wraz z 1/2 szklanki pół i pół.
Wymieszać do wymieszania mąki, skrobając boki miski gumową łopatką.
Dodać resztę mieszanki mąki i drugi 1/2 szklanki pół i pół.
Wymieszać, aż ciasto będzie gładkie i wszystkie grudki mąki znikną.
Napełnij 24 wkładki babeczkowe do połowy pełne i piecz przez 20 minut w piekarniku konwekcyjnym lub 28 minut w standardowym piekarniku. Szczyty babeczek powinny być lekko rumiane. Sprawdź babeczki, aby upewnić się, że żadne ciasto nie przykleja się do drewnianej wykałaczki po włożeniu do babeczki. Ostudzić babeczki.
W średniej misce do gotowania w kuchence mikrofalowej umieść chipsy czekoladowe, śmietanę i masło. Kuchenka mikrofalowa na wysoki przez 30 sekund na raz, mieszając po każdym razem, aż kawałki czekolady są stopione i ganache ma konsystencję gorącej krówki. Na początku będzie to wyglądać jak bałagan, ale w miarę mieszania zacznie tworzyć grubszą mieszankę. Jeśli ganache stanie się zbyt gęsty, aby go zanurzyć, włóż go z powrotem do kuchenki mikrofalowej na około 15 sekund i ponownie wymieszaj.
Do napełniania i polewania czekoladowego bitego musu: w dużej misce miksera, ubić ciężką śmietanę, pół na pół i pudding wymieszać, aż będzie lekki i puszysty za pomocą ciężkiego miksera. Powinna mieć konsystencję bitej śmietany.
Nadzienie umieścić w torbie z ciastem lub torbie z zamkiem błyskawicznym z odciętym rogiem.
Aby złożyć: zrobić dziurę w środku każdej babeczki za pomocą ostrego noża. Pamiętaj i zostaw niewielką ilość ciasta na dnie otworu. Napełnij babeczki za pomocą nadzienia w torbie. Używając tej samej torby, zamroź szczyty babeczek nadzieniem. Włóż do zamrażarki, aż mieszanina topping będzie zimna i nieco sztywna, około 20 minut.
Każdą babeczkę zanurzyć w ganache i natychmiast posypać mini kawałkami czekolady i udekorować kawałkiem czekolady.
Niech babeczki siedzieć, aż ganache jest ustawiony. Następnie służyć, lub przechowywać w lodówce do czasu służyć.